• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

AI i kreativnost: Kako smo se smejali i učili praveći kampanju #NajboljeOdObaSveta

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Spoj veštačke inteligencije i kreativnog digitalnog marketinga

  • 0
kampanja #NajboljeOdObaSveta Foto: AI/Filip Đorđević

Kada se započinje avantura u spajanju veštačke inteligencije i kreativnog digitalnog marketinga, često ne može da se predvidi niz smešnih i neobičnih situacija. Primer za to je i BOX kampanja "Najbolje od oba sveta", jer predstavlja putovanje kroz svet AI tehnologije, gde je mts marketing tim naučio koliko su neograničene mogućnosti, ali i koliko su zabavne greške koje AI ponekad pravi.

- Sam proces kreiranja se ispostavio kao dosta zahtevan, pošto AI alati koje koristimo nisu u potpunosti savršeni i često nude potpuno neočekivane rezultate. Za to su nam nekada bili potrebni sati i sati i nekoliko ponovljenih procesa, kako bismo dobili najbolji rezultat - naglašava Una Zabunov iz mts marketing tima.

Pri korišćenju AI za stvaranje vizualnih rešenja, često se pojavljuju neočekivane i zanimljive greške. Ponekad, kada je cilj jednostavan prikaz predmeta u određenom okruženju, rezultati su sve osim toga - od kocke transformisane u futuristički objekat do pejzaža koji više liči na scene iz naučno-fantastičnih filmova.

- Naša kampanja rođena je iz ideje da simbolizujemo mts BOX paket kroz prepoznatljivu crvenu kocku, stavljajući je u raznovrsne, životne situacije. Tokom procesa kreiranja kreative jedan od najzabavnijih aspekata bio je posmatranje neobičnih grešaka koje je AI pravio. Smejali smo se scenama gde je naša crvena kocka, umesto da bude smeštena u realistične ili stilizovane pejzaže, završavala u najčudnijim i najneočekivanijim situacijama - naglašava Una Zabunov.

Zabava oko AI grešaka nije samo izvor smeha marketing timovima, već i lekcija koja ukazuje na važan aspekt kreativnosti - prihvatanje neočekivanog. Svaki put kad AI generiše nešto neočekivano, to podstiče na razmišljanje izvan ustaljenih okvira i prihvatanje "greške" kao deo kreativnog procesa.

(Ona.rs/Telekom Srbija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Budi jaka