• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tekvondo šampionka Milica Mandić nam otkriva zašto je važno da žene nauče tehniku samoodbrane

Vreme čitanja: oko 1 min.

Još kada je počela sa treniranjem, pamti očeve reči koje jasno ukazuju zašto je bitna ova disciplina

  • 0
Tekvondo Galeb Foto: Nikola Anđić

Tekvondo klub "Galeb" otvorio je vrata svim ženama, bez obzira na godine ili na kondiciju, da se priključe besplatnom kursu samoodbrane za žene, koji počinje od sedamnaestog juna i traje do prvog juna. 

Na samom prezentovanju treninga koji će žene imati priliku da savladaju, prisustvovala je i tekvondo šampionka Milica Mandić, koja nam je otkrila i zašto je bitno da svaka dama zna da reaguje u nezgodnim i nemilim situacijama, poput napada na ulici.

Tekvondo Galeb Foto: Nikola Anđić

- Sve je ovo veoma važno za sve žene. Ovo je samo početak i sada kada prisustvujem ovim treninzima i obukama, vidim koliko sam zaboravila neke stvari. Ali, iako mi deluje kao da ne mogu svega da se setim što sam radila prethodnih par godina, telo pamti i malo je potrebno da se prisetim tehnika.

Vrlo sam srećna što žene imaju priliku da nauče jedan viši nivo samoodbrane koji će im služiti u nemilim situacijama. Pored znanja, ovo je fantastično iskustvo i zbog ljudi koji su ovde i dobre jedne energije. Tu ste u društvu i šampiona i mogu se steći novi prijatelji.

Imala sam priliku da čujem da su neke devojke vrlo dobro iskoristile svoje veštine iz samoodbrane i da su im odlično poslužile, zbog čega mi je drago i to samo govori o vrednosti savladavanja ovih veština. Za sve žene je jako bitno da znaš da se odbraniš i da se zauzmeš za sebe. I moj tata je bio najsrećniji kada sam krenula pre dvadeset i nešto godina da treniram tekvondo, iako moja mama i nije bila mnogo oduševljena. Tata je uvek govorio: "Ako se nešto desi, znam da moje dete trenira borilačke veštine i da će znati kako da odreaguje"  - govori za nas šampionka Milica Mandić.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: 3 žene, 3 profesije i beskrajna inspiracija: Milica, Maja i Bojana za Ona.rs o uspehu i motivaciji

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Budi jaka