• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ova mama bez ruku je heroina iz 1958. godine: Imala je sedmoro dece, nogama je peglala, vezla i održavala kuću

Vreme čitanja: oko 2 min.

Žena koja je podsetnik da su neki svakodnevni problemi zaista mali

  • 0
stare porodične fotografije Foto: Shutterstock

Životi nekih ljudi ilustruju snagu volje potrebnu za prevazilaženje životnih izazova, posebno osobe sa invaliditetom koje se svakodnevno suočavaju sa preprekama i inspirišu nas da drugačije gledamo na naše probleme.

Nakon mnogo godina, na društvenim mrežama ponovo se pojavio davno zaboravljeni snimak iz 1958. godine, koji otapa srca i budi snagu u svima koji ga pogledaju.

Majka sedmoro dece sa invaliditetom iz Engleske je inspirativna žena koja nikada nije dozvolila da njen invaliditet ometa njene odgovornosti majke i domaćice. "British Pathe", kompanija za proizvodnju starih medija, objavila je dokumentarac 1958. godine o Filis Lamli iz Batersija u Londonu i prikazali su kako se ona nosi sa svojim svakodnevnim obavezama bez obe ruke. Ovo je zapanjujući prizor za gledanje.

Nazivajući je jednom od "najistaknutijih" majki u Engleskoj, narator je istakao da je Filis revnosno obavljala svoje obaveze kao domaćica i majka sasvim sama.

Filis se oslanjala isključivo na svoja stopala da bi obavljala svakodnevne zadatke, izgleda da joj ruke uopšte nisu bile potrebne, piše "Scoop.upworthy". Na snimku se može videti majka koja voli da češlja kosu svog deteta, oblači ga, zakopčava mu džemper, pa čak i pegla odeću samo nogama.

Iznenađujuće, njen omiljeni hobi bio je vez. Iako je uvlačenje konca u iglu teško čak i za nekoga ko ima ruke, Filis je to bez napora uradila nogama.

- Gospođa Lamli navodi da je, kada su njene prve bebe bile veoma male, bilo trenutaka kada se činilo da se suočava sa problemima koji su bili nerešivi, ali je naučila da ako dovoljno razmisli, može da pronađe način da zaobiđe svaku poteškoću. Posle svih ovih godina vežba ona može da se nosi efikasno kao i svaka normalna majka koja radi najneverovatnije stvari sa tim divnim stopalima - rekao je narator emisije.

Još jedan iznenađujući vizuelni prikaz u videu je kako Filis nije bila potrebna pomoć da zapali cigarete kada je želela da se opusti. Biti majka sedmoro dece nije lak posao i Filis je uspela u svojoj ulozi uprkos tome što je bila bez ruku.

Ona je zaista heroina iz 1958. godine.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Marija Stanković je jedina u Srbiji imala Nutcracker sindrom

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Budi jaka