• 3

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Kad žena zaćuti u braku, već je spakovala kofere": Psiholog navodi tipično ponašanje zbog kojeg se srce hladi

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Žena nikad ne odlazi preko noći, ali kad zaćuti, tad je već spakovala kofere"

  • 3
Dženifer Lopez i Ben Aflek Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Muškarci i žene drugačije prolaze kroz raskide sa psihološkog aspekta. Uglavnom, žene počinju fazu preboljevanja dok su još uvek u vezi. Iako to nije nužno tako, najčešće počinju da se "hlade" u odnosu i kada ne ostane trag osećanja koji bi je zadržao pored odabrane osobe, tada odlučuju da je kraj.

Muškarci sa druge strane, kraj vide "nakon kraja", moglo bi se reći. Njihova dela uglavnom nadjačaju reči i misli, pa zato uglavnom prvo raskinu, pa onda preboljevaju. 

Naravno, razlozi su različiti zbog kojih neka veza dočeka kraj, ali kako objašnjava na svom "TikTok" profilu psiholog Irena Dugonjivac, žene to čine nakon određenih postupaka partnera.

- Žena nikad ne odlazi odjedom. Žena odlazi od vas svaki put kada kaže šta je povređuje, a vi to nastavite da radite. Žena odlazi od vas svaki put kada vam kaže šta voli, a vi to ne učinite. Žena odlazi od vas svaki put kada vam pet hiljada puta ponovi jedno te isto, a vi to ne registrujete.

Ne, žena nikada ne odlazi preko noći, ali kad zaćuti, već je spakovala kofere - govori psiholog.

@irina.dugonjivac Šta vi mislite o ovome? 🌸 #zene #ljubav #raskid #psihologija ♬ Valse - Evgeny Grinko

Kako je dodatno pojasnila u komentarima, nije joj namera da generalizuje raskide ili stavi muškarca kao partnera u ulogu "uvek" krivog, već su ovo zaključci do kojih je došla na osnovu priča njenih klijenata.

Kao što je ona to učinila u opisu videa, tako ćemo i mi upitati - šta vi mislite o ovome?

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Pitali smo građane koja pesma najbolje opisuje njihov ljubavni život: "Kupi mi majko top"

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Budi jaka

Komentari

  • Pera

    29. avgust 2024. | 13:46

    Apsolutno tačno. Moja je bila nezadovoljna jer sam prolazio kroz veoma naporan i stresan poslovni period. Bio sam nervozan, nezainteresovan za intimne odnose, pokušavao da se izvučem iz loše situacije koja se desila prodajom firme, borba za egzistenciju. Nisam bio dobar ni sebi ni drugima. Trpela je skoro dve godine, bez odmora, skoro bez vikenda, i onda je zaćutala. 6 meseci nkon tog dana, ja sam ostao na ulici, a ona u mom stanu koji je bio pod kreditom, sa dvoje dece, 45% alimentacije od moje plate (plus kredit), i novim useljenim čovekom. Ne znam kako sam izdržao tri godine bez ijednog lošeg poteza po sebe ili druge. A onda se desio preokret, nov posao, neočekivano nasledstvo koje je rešilo kredit za stan, a još godinu kasnije, i nova osoba. Od tada je prošlo 14 godina, a situacija je sada ovakva: deca su napunila 18 godina, studiraju, ja sam u novom braku sa divnom osobom koju sam tada upoznao, živimo i putujemo, ali na žalost, bivša supruga se razišla od tog čoveka. Kažem na žalost, jer je bio veoma korektan i prema deci i prema meni. Ružan deo je što bivša sada pokušava da meni uništi brak, metode su prepune mašte, a deca žele da se odvoje od majke (prirodno) i dogovor je da se stan u kome su živeli proda i podeli na dva dela pa da se kupe manji, za svakog po jedan. besna je jer nema gde. Ovo je istinita priča i jedini cilj je da pruži nadu nekome ko je u lošoj fazi života. Ženama koje su se razvodom rešile napasnika i lenjivca, sva podrška da nastave hrabro dalje!

    Podelite komentar

  • Је л' то поента брака

    29. avgust 2024. | 11:31

    Па по овоме испада да човек само треба да гледа како му је жена расположена, и да буде спреман да испуни све њене прохтеве да би остала са њим.

    Podelite komentar