• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prva paraolimpijka koja je osvojila medalju trudna: "Sve vreme me je šutirala, imala sam podršku iz stomaka"

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Britanska streličarka Džodi Grinham trudna je 28 nedelja

  • 0
Jodie Grinham Foto: Tanjug/AP

Britanska streličarka Džodi Grinham prva je atletičarka koja je osvojila medalju a da je istovremeno i trudna. Ona je osvojila zlato u finalu takmičenja mešovitih timova zajedno sa Nejtanom Mekvinom, a dobila je i bronzanu medalju u pojedinačnoj konkurenciji za žene.

Vest o Džodi dolazi odmah nakon što smo saznali za Trejsi Oto, takmičarku u streličarstvu koju je momak zaprosio na Igrama, i koja je trenutno u drugom stanju, ali ona ove godine ipak nije uspela da osvoji medalju.

A Grinhamova je već ušla u istoriju po ulasku u takmičenje jer je u 28 nedelji trudnoće, što je prema rečima zvaničnika Paraolimpijskih igara predstavljalo jedinstven niz izazova.

- Beba se šutira, što je sjajno, ali stigli smo do trećeg kruga a ja sam ponavljala: "Ne sada, mama te voli, ali ćemo za minut da udarimo" - ispričala je šampionka u šali nakon pobede: - Ali beba nije stala, kao da mi je poručivala: "Šta se dešava, baš je glasno, mama, šta to radiš?" Ali bilo mi je drago i da je beba tu sa mnom i da me podseti da imam mrvicu podrške i u stomaku.

Grinhamova je takođe provela nekoliko dana u bolnici u Parizu prošle nedelje misleći da je krenuo prevremeni porođaj, što je bilo svega par dana pred takmičenje.

Čak je i samo treniranje za Paraolimpijske igre imalo svoje izazove, pa je tako ova šampionka naučila kako da menja svoj stav i položaj u odnosu na to kako se beba razvijala u stomaku i pomerala.

- Jedan dan mi je na leđima, drugi dan stvarno napred. Trener i ja smo proveli dugo vremena pripremajući kako bih se navikla na promene koje donosi trudnoća. U sred takmičenja bih je osetila, ali staneš i prihvatiš to: „Znam da si tu, mama te voli“, i nastaviš sa svojim procesom, tako da nije bilo nikakvih smetnji - objasnila je streličarka.

Paraolimpijka inače ima stanje koje se zove brahidaktilija, što znači da ima skraćenu levu ruku, nerazvijeno levo rame, nema prste i pola palca na levoj ruci.

(Ona.rs/Womans Health)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Svi svetski rekordi su bili njeni: Sada se u 43. godini vratila da dokaže da je najbolja ikada!

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Budi jaka