• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Bivši dečko joj upao u kuću, napao pištoljem i od tada je paralizovana: Sada se dogodilo nešto prelepo

Vreme čitanja: oko 3 min.

Trejsi se možda vraća bez medalje sa Paraolimpijskih igri, ali zato sa nečim što se više sija

  • 0
Paraolimpijka Trejsi Oto Tracy Otto Foto: Profimedia/Zuma Press/Ivy Ceballo

Trejsi Oto je takmičarka u streličarstvu koja nije uspela da osvoji medalju na ovogodišnjim Paraolimpijskim igrama u Parizu, ali se vraća sa mnogo lepšim "peharima".

Naime, na njenom "Instagram" profilu osvanuo je snimak kako ju je dugogodišnji dečko i životni saputnik Rik, zaprosio pod svetlima Ajfelove kule. U suzama, pristala je i podelila poljubac i jak zagrljaj sa svojim voljenim.

Samo nekoliko sati od prosidbe, objavila je još jedan razlog za slavlje - sledeće godine postaće mama.

Njeno slavlje dolazi nakon što je preživela nekoliko turbulentnih godina nakon skoro fatalnog napada bivšeg dečka zbog kog je paralizovana od oktobra 2019. godine.

Govoreći za "BBC" o svom iskustvu u avgustu, 28-godišnjakinja se prisetila te strahovite noći kada joj se svet promenio.

Upao je i kuću i jasno iskazao svoje namere

Prošlo je mesec dana nakon što je raskinula sa bivšim dečkom i kako kaže, izbacila ga je iz svog doma na Floridi, promenila brave i otarasila se svih stvari koje su od njega ostale.

Nakon nekog vremena, počela je da se viđa sa trenutnim partnerom, Rikijem. Nakon nekog vremena veze, Riki i ona već su počeli da provode dane kod nje u kući.

- Sećam se da sam se prevrnula i udobno ušuškala u krevetu i brzo utonula u san, a onda odjednom, čula sam buku. Kad sam otvorila oči, baterijska lampa mi je bila uperena u lice. Začula sam poznat glas i shvatuila da je to on, moj bivši dečko - govorila je.

Naime, nejn bivši dečko je parkirao automobil kod njene kuće i obigravao okolo, tražeći otvoren prolaz kako bi ušao, jer je shvatio da je Trejsi promenila sve brave. Došao je do prozora spavaće sobe i video nju i Rikija kako leže zajedno u krevetu i spavaju. Tada je otišao, kupio vazdušni pištolj i razvalio glavna vrata kuće.

- Vikao je na nas da ustanemo iz kreveta. Rekao nam je da će nas ubiti i da će, ako sebi ne oduzme život, pozvati policiju i prijaviti se. Znam šta se dešavalo, ali shvatite da meni u tom momentu mozak prestao da radi i kao da nemam jasno sećanje na tu noć - nastavila je hrabra Trejsi.

Riki je pogođen u lice i uboden u leđa, tako da mu je pukla plućna maramica. Trejsi je zadobila jake udarce pesnicom u lice i upucana je u levo oko, a povrede od noža koje je dobila u vrat, paralizovale su je. Kasnije, njen bivši dečko ju je seksualno zlostavljao, pa odlučio da pozove policiju na mesto zločina. Rekao je policiji ko je, gde se nalazi i da je "ubio bivšu devojku i njenog novog dečka". Policija ga je uhapsila, nakon čega je dobio 40 godina zatvora, prenosi "People".

Užasan napad ostavio ju je paralizovanom i nesposobnom da reguliše telesnu temperaturu, između ostalih unutrašnjih problema, uključujući probleme sa bešikom i crevima.

- To je više od samo paralize i invalidskih kolica koje vidite spolja, mnogo toga se dešava unutra što više ne funkcioniše. Moja dijafragma je takođe paralizovana. Ne mogu da termoregulišem telo, a to znači da više ne mogu da se znojim, a ako se "pregrejem" brzo, lako mogu dobiti infarkt - objašnjava Trejsi.

Trejsi i Riki ostali su zajedno nakon incidenta, a ona je odlučila da se bavi streljaštvom u martu 2021. godine nakon što rad na u "tradicionalnim poslovima" za nju više nije bio opcija.

- Samo sam pomislila: "Zašto ne probati streličarstvo?". Riki je rekao: 'Tvoje ruke ne rade", ali sam znala da ćemo nekako dokučiti kako da profunkcioniše. Nedelju dana kasnije, počela sam da gađam u obližnjem klubu - ispričala je hrabra devojka.

Njena priča zaslužuje da se čuje. Nakon te kobne noći, zgrabila je drugu šansu koju joj je život pružio.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Željka je majka hrabrost: Rizikovala život da bi postala majka! Danima bila trudna na kiseoniku

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Budi jaka