• 0

Vreme čitanja: oko 4 min.

"Voleo" ju je najviše i umalo ubio: Glumica (80) proživela nezamislivo sa prvim mužem i dva puta abortirala

M. P.

Vreme čitanja: oko 4 min.

O njenoj priči može da se snimi film

  • 0
Nebahat Cehre, Nebahat Čehre Foto: Depo Photos / Zuma Press / Profimedia

Glumicu Nebahat Čehre pamtimo iz svetski poznate serije "Sulejman Veličanstveni", u kojoj je glumila ulogu sultanije Ajše.

Nebahat ima 80 godina, a pored njene fantastične karijere u popularnim serijama, o njenoj lepoti i neverovatnom izgledu se govori već uveliko. No, njen život je ispunjen velikim uspesima, ali i ogromnim padovima i dramatičnim ljubavima, koje su mogle biti fatalne po ovu jaku ženu.

Naime, Čehrina velika prva ljubav, bio je njen prvi suprug Ilmaz Gunej sa kojim se venčala 1967. godine u hotelu Hilton u Istanbulu. Ali, nažalost, njihov brak je prolazio velike tranzicije i bio je pun skandala u vidu nasilja i nevolja. Međutim, iako je braku došao kraj zbog toga, svi su govorili da su se oni mnogo voleli i da je to bila ljubav koju svet još nije video - puna ljubavi, ali i konstantnog povređivanja.

Njihov brak bio je film koji niko ne bi želeo da proživi

Abdurahman Keskiner, bio je prijatelj ovog para i menadžer Guneja. On je svedok mnogih svađa i batina koje je ova žena prošla "u ljubavi" sa glumcem. Posebno poznat incident koji se dogodio između njih, koji je opisalo nekoliko osoba koje su ih poznavale, jeste taj kada je Čehre želela  da napusti kuću i ukrca se na voz sa svojim bratom Taijarom bez znanja supruga i ode u grad na severozapadu Turske Eskišehir, da poseti svoje rođake. Gunej, nakon što je ovo otkrio, prati voz u svom automobilu, vozi napred i parkira svoj automobil na železničkoj šini. Dok voz stiže do Gunej uz škripu, zadržava svoju smirenost i prisebnost, ulazi u voz nakon što se zaustavio, uzima Čehre i vraća je kući u Istanbul.

U nekom trenutku tokom braka para, Čehre je zatrudnela sa njihovim detetom. Predviđajući da se brak neće nastaviti do "kraja života" i uzimajući u obzir nestabilnost njihove veze, Čehre je odlučila da je najbolje prekinuti trudnoću. Ovo je bilo čvrsto protiv Gunejevih želja, koji je žarko želeo da Čehre rodi njihovo dete, i čak je otišao toliko daleko da je zapretio Čehreovom doktoru. Bez znanja njenog muža, Čehre je kasnije diskretno promenila doktora i nastavila sa abortusom.

Čehre se zvanično razvela od njega u aprilu 1968. godine, nakon samo petnaest meseci braka. Abdurahman Keskiner je opisao još jedan incident koji se dogodio u poslednjim danima braka Gunej i Čehre:

- Jilmaz, Nebahat i ja... Jednog dana su se ponovo posvađali u noćnom klubu. Nebahat je ljutito napustila klub. Ona nije obratila pažnju kada je Ilmaz vikao da stane i da se vrati, već je počela da trči prema hotelu u Elmadagu. On je ljutito seo za volan i pred našim očima pregazio ženu koju je voleo. Ostala je u bolnici čertiri dana.

Nebahat Cehre, Nebahat Čehre Foto: ORHAN CICEK / AFP / Profimedia

Njihova veza se završila nakon incidenta, ali njihova ljubav nikada nije prestala. Incident je doveo do toga da je Čehre slomila desnu ključnu kost.

- Ilmaz je tokom svog života najviše voleo Nebahat Čehre. Nije mogao da je zaboravi. Njegova kasnija supruga Fatoš Gunej bi to znala i ljutila se. Čak i tokom svog poslednjeg boravka u Parizu, rekao mi je: "Abdurahmane, ne mogu da se vratim u Tursku. Pobrini se za Nebahat".

On je nastavio glumici da piše ljubavna pisma, a ona je kasnije u instervjuima o njemu govorila kao o "veoma dobrom i veoma teškom mužu". Neposredno pre nego što je Gunej pobegao u Pariz 1981, želeo je da vidi Čehre poslednji put i, kada je Čehre trebalo da nastupi u kazinu u Bebeku, u Istanbulu, jedne večeri, kada je stigla u kazino, na njeno veliko iznenađenje Gunej je sedeo među publikom da je vidi, pored svojih prijatelja. U početku pokušavajući da izbegne kontakt očima dok je pevala na sceni, Čehre je na kraju bacila pogled na Gunej, koji je svojoj bivšoj ženi dao cvet nakon što mu je prišla i njih dvoje su se zagrlili.

Posle njihovog poslednjeg viđenja, Gunej je umro nekoliko godina kasnije. Čehre nije prisustvovala njegovoj sahrani, i, uprkos tome što redovno posećuje Pariz, često sugeriše da nikada nije otišla na njegov grob.

Druga ljubav, ali još jedan prekid prilike za majčinstvo

Otprilike u vreme razvoda, Čehre je upoznala i započela vezu sa košarkašem Iavuzom Demirom. Kroz njenu vezu sa Demirom, Čehre je kasnije objasnila da je "on (Demir) pomogao da pobedi svoju sklonost da se lako uplaši, koju je proživela u mladosti i da joj je on vratio samopouzdanje". Čehre i Demir su se venčali 1976. godine, što je bio drugi brak za Čehre, a treći za Demira, koji će se ženiti pet puta tokom svog života. Čehre je uvek primećivala kako su njen prethodni muž Ilmaz Gunej i njen drugi muž Iavuz Demir bili "potpuna suprotnost jedno drugom" i da je kraj Demira pronašla mir. U jednom trenutku tokom braka sa Demirom, Čehre je zatrudnela, iako je, osećajući da njena veza sa Demirom neće potrajati, abortirala.

- Izgubila sam sopstvenog oca u mladosti i odrastala sa očuhom. Kao mala devojčica, mnogo sam patila zbog toga u ozbiljnoj formi. Zato što sam odrastala bez oca, nisam želela da odgajam dete bez oca, obećala sam sebi: ako budem imala brak sa kojim mogu da nastavim i ako je to srećan brak, imaću dete - rekla je jednom prilikom, piše "Vikipedija".

Čehre se razvela od Demira 1979. godine, a Demir je umro 2006. godine i Čehre je prisustvovala sahrani. Demira je opisala kao brižnog čoveka, ali koji je stalno putovao i živeo brzo, zbog čega njihova ljubav nikada nije bila prava, jer se nisu uklapali.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Žejka Milurović: Kreatorka čije se narodne nošnje nose po celom svetu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Budi jaka