• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Zaključavali su je u orman, nazivali debelom, sada ima najblistaviju karijeru u Holivudu: "Ovo je moja osveta"

M. P.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Kejt Vinslet ne krije svoje borbe iz detinjstva, već sa ponosom govori i o svom iskustvu prevazilaženja problema

  • 0
Kate Winslet, Kejt Vinslet Foto: Tanjug/AP

Glumica Kejt Vinslet znamo kao ženu koja je svoj talenat podelila sa svetom i nagrađena je brojnim zavidnim dostignućima za njen rad. Međutim, njen put je bio i više nego trnovit u detinjstvu, a danas, sa ove tačke gledišta, ne izbegava da govori o situacijama koje su je naučile da se bori za sebe.

Kejt je rođena u radničkoj porodici, koja je imala težak egzistencioni period. No, uporedo sa poteškoćama koje je imala kod kuće, Kejtino detinjstvo i školski period nije joj bio za utehu. Prolazila je isto ono kroz šta mnoga deca prolaze danas, a o tome je i javno govorila nekoliko puta.

- Bila sam zlostavljana u školi. Zvali su me "debelom". Ismevali su me zbog toga što želim da glumim. Sećam se i da su me zaključavali su me u orman i stalno sam bila meta uvreda. Smejali su mi se - Rekla je ona na humanitarnom događaju u Londonu.

Kako se dalje priseća, otkrila je i da, kada je pokušavala da dobije uloge na kastinzima, to se brzo saznalo po školi.

- Čak su mi rekli da ću možda imati sreće u glumi ako budem spremna da se zadovoljim ulogama devojaka sa viškom kilograma. A na sve to što sam od njih u školi slušala,  agenti za kasting bi mi rekli: "Nisi ono što tražimo, Kejt". To sam često slušala i povezivala sa osudama u školi.

Kako kaže, nikad nije važila za popularnu devojku, a skromno dodaje i da "nije bila najlepša". Međutim, pored maltretiranja, Kejt je ostala verna svom snu.

- Nisam se zatvorila i odustala od svog sna. Borila sam se. Morala sam da ignorišem negativne komentare. Morala sam da verujem u sebe. Morala sam da izaberem da se uzdignem iznad svega i da radim naporno. Morate biti nepobedivi da biste radili ono što volite i verovali da vredite. I ponekad je to najteži deo. Bila sam debela. Nisam poznavala nijednu debelu poznatu glumicu, Jednostavno nisam se videla u tom svetu, i iskreno govorim. Znate, jednom debela deca, uvek debela deca. Ali, nisam odustala - rekla je glumica koja za svoj talenat ima Oskara.

Kada je uspela da ponegde dobije ulogu i kada se njen talenat polako otkrivao i gradio, devojke u njenoj školi nisu izostavile još jače komentare. Zbog toga se obratila sa ovim rečima:

- Ovo je moja osveta! Upravo ovde, sa ovom predivnom karijerom sa kojom sam nagrađena. Imam zdravu decu i, znate, živim jedan veoma srećan život. Zato, gledajte me sad, devojke - rekla je Kejt.

Malo po malo, Kejt je stigla do kastinga za, sada legendarni film Titanik. Na audiciju je otišla u početku neprimetna kandidatkinja Kejt, koja je obožavala sendviče koji su njeni prodavali, a nakon što je pokazala da je i više nego svršen odabir za čuvenu ulogu Rouz, Kejt je postala glumica koju svet obožava. Dodala je:

- Možete biti odakle god želite i možete učiniti bilo šta, verujte u to. Moguće je prevazići svoje strahove. Naučila sam da prigrlim svoje mane, da se ne izvinjavam za to ko sam. Duboko sam se potrudila i odlučila da jednostavno neću slušati kada kažu da moje telo ne odgovara. Ovo sam ja, prava ja, Kejt iz Redinga.

(Ona.rs/Vanityfair)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Teška životna priča poznate bodibilderke: Majka je pokušala da me ubije kada sam imala dve godine

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Budi jaka