• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sloboda Mićalović javno podržala dojenje: "Zašto bi one nas osudile što smo dojile"

O. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Zašto ti ne bi dojila svoje dete"

  • 1
Premijera drame "Lutka sa kreveta broj 21" Đorđa Lebovića u Narodnom pozorištu Foto: Marija Mlađen/ATAImages

Dojenje je najzdravija hrana za bebe i poseban način povezivanja majke i deteta. Majke koje su dojile svoju decu posebno nežno pričaju o tom periodu, a jedna od njih je i glumica Sloboda Mićalović.

- Zašto ti ne bi dojila svoje dete? Nemam ništa protiv kada žena izabere da to ne radi, ali ja samo ne razumem zašto ne? Ja ne govorim o ženama koje nemaju mleko. Ako ništa drugo, kao glumica bih volela da znam, psihološki, iz čega to ide, ako se već usudiš da optužiš nas koje smo želele i imale potrebu da dojimo svoju decu. Nisam imala dovoljno mleka za dve bebe. Ja sam moju decu i dojila i davala dohranu u isto vreme. Mogla sam da ih dojim do petog meseca i to je bilo to. Više nisam imala mleka - kazala je Sloboda u podkastu "Jednostavno roditelj".

Glumica se potom osvrnula i na to kako je "žena ženi postala najveći neprijatelj":

- Mi koje smo dojile hoćemo da razumemo žene koje neće da doje ili ne mogu da doje. Zato bi one nas osudile što smo dojile. Ne razumem zašto je žena ženi postala najveći neprijatelj? Ja imam ovo mišljenje, ti imaš svoje, žena koja neće da doji ima svoje mišljenje i niko nikoga tu ne treba da linčuje.Izjave glumice izazvale su mnoge komentare, zbog čega se posle i izvinila svim ženama koje su se osetile loše, rekavši da je "došlo neko zlo vreme u kome niko ne sme ništa da kaže ili pak svako sme sve da kaže, zaslužio on tu poziciju ili ipak ne."

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Odbijanje dojke

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Dojenje

Komentari

  • Слађана Точиловац Шаљић

    16. januar 2024. | 22:47

    Али дојење бебе је предивно. Чему извињавање. Ако неко не може, то је друга ствар. Али ако мајка може, има довољно млека, то је чаробно. Свако у 21 веку има избор. Има избор и да ли жели уопште да рађа децу. Али ако постоји та жеља и беба дође на свет, дојење је и здраво и развија блискост мајке и новорођенчета током првих месеци живота. Дете се најсигурније осећа у том топлом загрљају. То је исконско искуство. И најјача природна веза два људска бића. И овакве сувишне полемике су у рангу питања: Зашто Сунце излази или залази. Не знам зашто то жене раде. Толико је глупо.

    Podelite komentar