• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Znate li šta je teraco? Evo ideja kako da ukrasite dom ovim interesantnim stilom

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Udahnite novinu životnom prostoru

  • 0
teraco, dekor, dom, dekoracija, kuhinja Foto: Shutterstock/Waclaw_EPI

Svakome je stalo da opremi svoj prostor i dekoriše dom baš onako kako mu paše i prija, pa se kombinuju mnogi materijali i stvari u kući kako bi se dobio onaj pravi osećaj udobnosti.

Jedan od materijala koji postaje sve popularniji jeste i teraco.

teraco, dekoracija, dom, dekor Foto: Shutterstock/Ume illustration

Šta je teraco?

Teraco je kompozitni materijal koji se lako održava i napravljen je najčešće od vrsta kamena kao što su mermer, granit, kvarc, staklo.

Ima različite namene poput podova, radnih ploča, nameštaja i ukrasnih predmeta, piše "The spruce". Otporan je na vodu, izdržljiv je, prilagodljiv ali ono što je najbolje i dosta održiviji od ostalih materijala.

Bio je posebno popularan 1920-ih, a je vremenom postao nov način kako da se doda boja, šara ili tekstura u savremene enterijere.

slavina, kupatilo, zid, pločice, dekor, teraco Foto: Shutterstock/Andrey Abryutin

Gde sve i kako možete da iskoristite ovaj vid dekora?

Odvažni i šareni teraco može da transformiše kuhinju sa elementima od prirodnog drveta. Možete se odlučiti za neke prigušenije tonove i na podu kuhinje kao i na zidu kao kohezivni izgled.

Isto tako može se lepo uklopiti i u izgled kupatila tako što ćete na tuš-kabinu staviti teraco stil. Nećete pogrešiti i ako vam lavabo bude u istom fazonu. S obzirom da je teraco veoma prilagodljiv u pogledu boje i uzorka, dajte mašti na volju i odaberite pravi stil.

Dajte "život" i dnevnoj sobi tako što ćete odabrati klupski stočić sa ovim desenom. Savršen je dodatak vašoj prostoriji, daće joj poseban moderni šmek bilo koji stil da vlada u njoj. Takođe, i u spavaćoj sobi se možete opredeliti za teraco i to baš, recimo, za zaglavlje kreveta.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Igrajte se bojama i transformišite svoju staru vazu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Dom i dekor