• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Najbolji trikovi da mali stan postane veći: Svetle boje su obavezne, a donosimo još 10 proverenih saveta

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kroz male stvari možete da učinite nešto veliko

  • 0
dom, dekor, soba, dekoracija, dvosed, ogledalo, prozor, dnevna soba Foto: Shutterstock

Uvek želimo ono što nemamo, pa je tako i sa domom. Kada smo u manjem prostoru, težimo da on bude veći i da imamo komoditet. Međutim, uz ove savete možete učiniti da taj dom i izgleda veće.

Jednostavni trikovi koji vašu sobu može učiniti širom nego što jeste, ali vam mogu pokazati i kako da se izborite sa malim hodnicima i da jednostavno promenite percepciju sobe u odnosu na ono što stvarno jeste.

1. Očistite prostor

Razmislite da li vam baš sve sitnice trebaju u domu. Ne samo da ćete se tako otarasiti njihovog prostora, već će delovati i - skuplje. Možda ne bi bilo loše i da prodate neki od tih predmeta.

2. Obratite pažnju na zavese

Ukoliko volite lepe zavese, koje definitivno daju poseban izgled domu, razmislite o tome da one budu do poda, odnosno da imaju dobru dužinu kako bi soba izgledala veća. Ukoliko su vam zavese kratke, izgledaće neuredno. Uz to,opredelite se za providne zavese.

3. "Plutajući" nameštaj

Napravite takav raspored komada nameštaja da vam ne bude tik uza zid, već da bude udaljen nekoliko centimetara od zida, jer tako nećete gušiti prostor i dati mu veći izgled.

4. Birajte svetle boje

Kada su vam zidovi svetlije boje, time ćete dati prostoru na veličini. Osim toga, izgledaće živahnije i otvorenije.

ogledalo, dom, dekor, dekorisanje, spavaća soba Foto: Unsplash/Minh Pham

5. Ogledalce, ogledalce

Postavite ogledalo napram prozora, tako da kada ga otvorite, svetlost ide direktno u ogledalo što će u datom trenutku dati većim izgled.

6. I ivica vrata su bitne

Ovo se posebno odnosi na vrata koja su recimo u hodniku i koja nemaju "pogled" ka svetlosti, pa što ih ne biste ofarbali u neku drugu nijansu? To će im dati poseban izgled, a ujedno uneti svetlost u tamni prostor.

7. Ugradite nameštaj

Razmislite o tome da nameštaj ugradite u zidove kako biste dobili na prostoru. Pozabavite se policama ili ugradnim visećim delovima, jer ćete tako dobiti na većem prostoru.

8. Okačite televizor

Ovim, osim što ćete dobiti na većem prostoru, ujedno i uštedeti novac jer vam neće trebati komoda za televizor. Jednostavno samo kupite držač za televizor i proble je rešen.

9. Pruge su ok

Nije važno da li ste nekad o tome razmišljali, ali ne bi bilo loše da unesete pruge u svoj dom, ali one vertikalne. Ovim izgledom ćete produžiti prostor, a ako ih još uklopite sa odgovarajućom bojom tepiha, onda tu nema greške.

10. Dodajte staklena vrata

Možda vam ona ne deluju primamljivo i ne daju vam osećaj intimnosti i privatnosti, ali providna vrata će vam produžiti prostor i automatski će delovati veći.

11. Akcenat je i na svetlosti

Da, u bilo kom obliku možete osvetliti svoj prostor, pa bilo to stona lampa ili ugradna svetla na zidovim, svejedno je. Bitno je da ima što više svetlosti, pa makar ona bila i veštačka, piše "Thun improvements".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Enterijer "Dolce&Gabbana" u MiIanu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Dom i dekor