• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Da li boje i šare vašeg doma zaista odražavaju vašu ličnost?

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Postoje boje koje mogu da ukažu na određene osobine vaše ličnosti

  • 1
Šareni zidovi Foto: Shutterstock

Svoju ličnost možete da izrazite na različite načine, a vaše lične osobine se takođe odražavaju i u načinu na koji ukrašavate svoj dom.

Boje na vašim zidovima govore mnogo o tome kakva ste kao osoba. Vaš dom je sveto mesto gde možete da se opustite, družite, gledate televiziju i provodite kvalitetno vreme sa svojim najmilijima.

A oni koji vide vaš dom stiču predstavu o tome kakvi ste kao osoba i na osnovu toga mogu da naprave određene pretpostavke o vama. Bilo da ste svesni toga ili ne, vaša ličnost je replicirana paletom boja koju odaberete za svoje zidove.

Tamne nijanse predstavljaju samouvereniju stranu čoveka, pa tako, ako ste skloniji nijansama na tamnijem delu spektra boja, vrlo je moguće i da ste naprednija i smelija osoba od nekoga ko preferira, recimo, pastelne. Vaše šanse da preferirate zidove svetlih boja su veće ako ste sofisticiranija (i manje nespretna) osoba.

Postoje boje koje mogu da ukažu na određene osobine vaše ličnosti. Žutu boju vole osobe koje lako izražavaju svoju individualnost putem logike. Ljubičasta je prijemčiva onima kojima je potrebna emocionalna sigurnost i duhovnost, osobi koja uživa u redu i teži savršenstvu.

Crvenu boju preferira osoba koja voli da iskusi svet sa svih pet čula, dok izbor smeđe ukazuje na duboku potrebu za udobnim i sigurnim životom i okruženjem sa bliskimm ljudima. Narandžastu, recimo, voli jako društvena osoba koja očekuje prihvatanje i poštovanje od svih.

Međutim, čak i obrasci koje koristite u domu predstavljaju sliku vaše ličnosti, pa tako, na primer, uzorak klasičnih pruga na zidovima ukazuje na otmenu osobu i zajedništvo.

Isto tako, loši izbori dekora odražavaju loše životne izbore, zbog čega je važno da mudro odlučite kada dekorišete.

Nepotrebno je reći da bi trebalo da ukrasite svoje okruženje na način na koji se vama najviše sviđa, ali činjenica je da vaš izbor dekoracije replicira ko ste, tako da vaši gosti na osnovu toga mogu i da steknu jasan utisak o tome ko ste vi. Zato je potrebno da ukrasite svoj dom prema ličnom ukusu, ali i da uvek imate na umu ono pitanje: "Šta moja dnevna soba govori o meni?".

(Ona.rs/British Paints)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Slaganje peškira nikad nije bilo zabavnije: Dva trika do dekora iz luksuznih hotela

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Dom i dekor

Komentari

  • angie

    6. septembar 2024. | 12:21

    Ima ljudi koji baš vole detalje i tad se može videti koliko dom odražava ličnost, naravno da ne treba eksperimentisati sa bojom zidova. Nekad je dovoljna xenonlight rasveta i igra svetlosti.

    Podelite komentar