• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

7 stvari koje dnevnoj sobi daju novu dimenziju: Komad nameštaja ove boje je sinonim za sofisticiranost

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Saveti koji mogu da vam poboljšaju prostoriju u kojoj najviše vremena provodimo

  • 0
muzika, ton, zvuk, šum, meditacija, melodija, opuštanje Foto:Shutterstock

Dnevna soba je uglavnom prostorija u kojoj provodimo najviše vremena. Zato je jako važno da se pozabavimo njenim dekorisanjem kako bi nam boravak u njoj bio prijatniji.

Svaki element sobe je bitan u njenom dekorisanju, pa čak i oni neki najsitniji detalji. Savet dekoratera jeste da počnete da se pridržavate ovih saveta kako bi vam dnevna soba bila prijatna za boravak ali i kako biste poboljšali njen izgled.

1. Dodajte tonove boje dragulja

Ova boja je sinonim za sofisticiranost i trenutni je način da podignete njen izgled na viši nivo. Preporuka stručnjaka je da to bude recimo sofa u nekoj neutralnoj boji sobe, piše "Living etc". U krajnjem slučaju to ne mora biti sofa, može biti i neka fotelja ili drugi komad nameštaja. Isto tako, obratite pažnju na rasvetu u domu.

2. Karakteristični komadi

Dajte svom domu lični pečat, pa "ubacite" neki komad nameštaja koji će razlikuje od ostalih po obliku ili veličini. Ne žalite novac i investirajte u kvalitetan i izrađen nameštaj koji će biti unikatan, a i samo vaš. Može biti nešto što ima svoju priču i vašem domu će dati jedinstvenost.

3. Izbegavajte vodeće trendove

Ne dozvolite da vam jedna prostorija bude "u trendu", a druge da budu dekorisane u nekom drugom stilu. Potrudite se da sve prostorije budu iste, u smislu da bude isti stil. Savet je da se vodite različitim aspektima trendova u dizajniranju enterijera, ali potrudite se da domu date svoj lični pečat.

4. Vodite računa o oblicima i veličinama

Ne dozvolite da previše komada nameštaja u dnevnoj sobi stoji na istom nivou, već se potrudite da ih postavite na različite visine unutar sobe. Tako ćete stvoriti drugačiji osećaj kada uđete u prostoriju, a zaobićićete siluete koje stvaraju mekoću. Razmislite o tome da akcentujete određeni kutak dnevne sobe.

5. Kreirajte posebne sfere dnevne sobe

Odaberite samo jedan zid na kojem će se nalaziti police i nikako ne bi trebalo da bude paran broj, već se potrudite da ih bude - neparan. Isto tako, najbolje je da varirate u njihovim visinama i nemojte ih popunjavati do vrha. Samo odaberite poseban kutak za to.

6. Svetlu boju neka zameni nešto upečatljivije

Ako volite bele boje zidova, onda baš na tim delovima mora stajati nešto što će dati poseban šmek prostoru, a poboljšaće ukupan izgled sobe. Razmislite o dodatnom osvetljenju, kojim ćete dati luksuzniji izgled dnevnoj sobi.

7. Mešajte staro i novo

Pustite da vaša dnevna soba priča svoju priču, pa ubacite različite elemente poput nečeg starog i nečeg novog. Bitno je da bude nešto jedinstveno. Čak i ako vas privlači neka posebna epoha ili slično, stavite neke kontraste u prostor kako biste malo izašli iz tog stila. To mogu čak biti i umetnička dela.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Enterijer "Dolce&Gabbana" u MiIanu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Dom i dekor