• 4

Vreme čitanja: oko 2 min.

Regresija: Terapiija kojom se vraćamo u prošlost

Vreme čitanja: oko 2 min.

U eri pozitivističkog pogleda na realnost sve je više pravaca, učenja i tehnika pomoći kako bi ljudi živeli kvalitetniji život. Mnogo je zagovornika baš ovakvih tehnika jer su se pokazale kao svrsishodne i pomogle velikom broju ljudi. Tako, izdvajamo regresoterapiju koja se sve češće pominje kao jedna od metoda sa velikim uspehom

  • 4
Duše su rekle DA Foto: Iboja Blaž

Regresija, po metodi Patrika Balinta, je asocijativna terapija. Radi se u potpuno svesnom stanju, a prodire se duboko u podsvest putem asocijacija uz pomoć kojih se lakše sećamo te se tako sa lakoćom ulazi u regresiju. Tokom terapije se uviđa šta nam se nekad dešavalo i kako samo se tad osećali i šta smo mislili.

Dobrobit regresije je ta da tokom terapije možemo osvestiti sve što nas remeti da sad živimo istinski srećan život, bez straha, tenzije ,pritiska u telu, bez emocija koje bude u nama ono potisnuto, poput besa, tuge, straha, ljubomore itd.

Regresija je terapiija kojom se vraćamo u prošlost taman toliko koliko nam je potrebno da otklonimo uzrok emotivnih problema. Kad se otkloni uzrok problem tj posledica nestaje.

Terapija traje dva do tri sata. Radi se temeljno, polako, detaljno, sve dok se ne očisti sve što pravi smetnju određene teme na kojoj se radi.

U 95% slučajeva dovoljna je samo jedna regresoterapija da se u potpunosti očisti i osvesti uzrok koji otežava zdravlje,dobar kvalitetan odnos, celokupno psihofizičko emotivno stanje u telu.

Duše su rekle DA Foto: Iboja Blaž

Veoma često potisnemo emocije koje nas kasnije remete u životu da budemo istinski zdravi, srećni i raspoloženi.Nametnuti modeli ponašanja nas dodatno ugrožavaju. Regresija tako ima moć da prodre direktno u uzrok a čim se uzrok otkloni, posledica nestaje. Ispituje se kad je nastao prvi strah, bol, čežnja, tuga, nemoć, ljubomora, agresija, zbunjenost, glavobolja, teško disanje, napetost u stomaku, nelagode u celom telu. Po završetku terapije klijent se oseća potpuno rasterećeno i oseća lakoću i već za par sati vidi rezultate.

“Duše su rekle DA” –roman zasnovan na iskustvu regresije

Regresoterapeut Vesna Petković je na svom životnom iskustvu i istini zasnovala ovaj ljubavni roman. Glavna junakinja knjige je ujedno i pisac knjige kao kvalifikovani regresoterapeut. Ona prolazi kroz najveću emotivnu patnju i bol. Knjiga za temu ima ljubav kao našu najaču emociju ali i zaplet i rastanke na koje niko od nas nije navikao.

Vesna Petković pre razvoda dugo se bavila sobom kao i potisnutim emocijama u sebi. Iz braka izlazi sa završenom edukacijom za regresoterapeuta, napisanom knjigom i više ne odustaje od sebe i ljubavi.

(Ona.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje

Komentari

  • ....

    10. novembar 2022. | 20:51

    Ljudi, ne igrajte se ovim....

    Podelite komentar

  • Dragana

    2. februar 2024. | 11:03

    Mogu li dobiti kontakt tel. Dr. Vesne, potrebna mi je terapija, pizdrav

    Podelite komentar

  • Sanja

    17. oktobar 2023. | 14:39

    Molim vas kontakt od Gos. Vesne Petković, moja kćerka treba jedan termin ukoliko je moguće a i ja sam zainteresovana ali za nju mi je potrebnije, unaprijed hvala

    Podelite komentar