• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Šef UFC-a Dejna Vajt pokazao zapanjujuću transformaciju tela nakon što mu je rečeno da ima 10 godina života

Vreme čitanja: oko 3 min.

Otkrio je da je izgubio oko 13 kilograma za samo deset nedelja i da je potpuno promenio svoje zdravlje

  • 0
Dana White Foto: Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire / Newscom / Profimedia

Fitnes putovanje predsednika Ultimate Fighting Championship-a (UFC) Dejna Vajta privuklo je značajnu pažnju u poslednje vreme.

U izjavi je otkrio da je izgubio oko 13 kilograma za samo deset nedelja i da je potpuno promenio svoje zdravlje. Tajna njegovog uspeha?

U pitanju je keto dijeta, koju je preporučio njegov nutricionista, Geri Breka.

Kako je sve počelo

Još u oktobru, 53-godišnji predsednik UFC-a pričao je za "Action Junkies" podkast o Geriju Breki, čoveku koji "može da vam uzme krv i vaš DNK i da vam kaže kada ćete umreti". I da će pogoditi tačno u mesec.

Vajt je rekao da je postao opsednut saznanjem u kom mesecu će umreti i zato je zatražio pomoć od Breke, koji je potom izvršio testove krvi šefu UFC-a i uzeo uzorke njegovog DNK.

Prema Vajtovim rečima, ovo su bili rezultati.

- Breka sedi tri i po sata i pregleda mi krv, a ja sam sav snužden. Moji trigliceridi su 764 (trebalo bi da budu između 80 i 150) i sve ostalo što bi moglo biti loše je loše. Dao mi je 10,4 godine života. I rekao je: "Ako ne promeniš ove stvari, ovo je tvoj životni vek trenutno".


Prema Vajtu, Breka ga je podsticao da sledi njegov savet u narednih deset nedelja i obećao da će mu to promeniti život.

- Tako da sam uradio sve što je rekao, doslovno. Noge su mi bile toliko u lošem stanju pre 13 nedelja da nisam mogao da vežem pertle. Jedva sam hodao nekoliko dana.

- Ponovo se osećam kao da imam 35 godina. Kunem se Bogom, osećam se kao da ponovo imam 35 godina - zaključio je potom, a prenosi "Men's health".

Šta je keto dijeta?

Prema Vajtu, Brekin pristup keto dijeti bio je drugačiji od onoga što je ranije čuo i znao o ishrani. Breka je istakao značaj esencijalnih masti i aminokiselina, dok je odbacio pojam esencijalnih ugljenih hidrata. Vajt je do kraja sledio Brekin savet i bio je zadivljen rezultatima.

Vajtova fizička transformacija nije bila ništa drugo do izuzetna. Patio je od apneje u snu i imao je problema sa vezivanjem pertli zbog problema sa nogama. Međutim, nakon samo deset nedelja na Brekinoj ishrani, svi ovi problemi su nestali, piše "Inside Sport".

Vajt se sada oseća bolje nego ikada ranije, a svoju novopronađenu energiju pripisuje keto dijeti.

Keto dijeta je dijeta sa malo ugljenih hidrata i visokim sadržajem masti koja poslednjih godina dobija na popularnosti. Deluje tako što telo dovodi u stanje ketoze, gde sagoreva masti za energiju umesto ugljenih hidrata. Dijeta se pokazala efikasnom za gubitak težine, kao i za poboljšanje različitih zdravstvenih markera, kao što su nivo šećera u krvi i nivo holesterola.

Čini se da je Brekin pristup keto dijeti odveo stvari korak dalje. Ističući važnost esencijalnih masti i aminokiselina, možda je stvorio uravnoteženiji pristup ishrani. Iako tradicionalna keto dijeta može biti efikasna za gubitak težine, takođe može biti bogata zasićenim mastima i nedostatkom određenih hranljivih materija.

Sve u svemu, uspeh Dejna Vajta u gubitku težine je svedočanstvo moći dobro osmišljene dijete. Prateći Brekin savet i usvajajući keto dijetu, uspeo je da promeni svoje zdravlje i povrati energiju. 

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Spremite se za bikini: Ove vežbe tope salo i zatežu celo telo

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje