• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Šta je to na levom zglobu Megan Markl? Ovako ona smanjuje stres

Vreme čitanja: oko 2 min.

Slične vrste brzih rešenja protiv stresa pronašle su obožavatelje u prošlosti - i suočile se sa priličnim skepticizmom u procesu

  • 1
Meghan Markle, Megan Markl Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Prošlog vikenda, Megan Markl je primećena u Montesitu nekoliko dana nakon svog 42. rođendana kako nosi kamel kaput, "hermes" šal, bele teksas pantalone i "šanel" baletanke.

Da, ovo bi se možda moglo deklarisati kao tihi luksuz, ali sve marke su dosta prepoznatljive, tako da to ovde baš i nije slučaj.

Van garderobe, jedan detalj je privukao najviše pažnje, pogotovu zato što gotovo niko nije znao o čemu se zapravo radi.

Na Meganinoj desnoj ruci je bila bela kožna torba, ali najviše pažnje privukao je dodatak uočen na njenom levom zglobu: "NuCalm Biosignal Processing Disc".

Poznatija kao "anti-stres flaster", mala nalepnica u obliku kruga brzo je zaludela internet, dok je onima koji su znali o čemu se radi palo na pamet da je razlog nošenja pokazivanje nelagodnosti zbog konstantnog praćenja paparaca u stopu.

Meghan Markle, Megan Markl Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Međutim, za one koji uopšte ne znaju čemu ovo služi, prema "NuCalm", brendu koji je razvio dr Blejk Holovej i koji kombinuje neuronauku i biohemiju kako bi pomogao u regulisanju pacijenata sa posttraumatskim stresnim poremećajem, flaster pojačava frekvencije koje opuštaju korisnika, prenosi "Vogue.uk".

Svaki flaster za jednokratnu upotrebu navodno deluje kao neka vrsta regulatora, koristeći rezonanciju i frekvencije za slanje signala do vagusnog nerva i hipotalamusa (od kojih oba upravljaju raspoloženjem), razoružaju reakciju adrenalina i aktiviraju proizvodnju GABAergični sistem, usporavajući moždane talase i opuštajući telo.

Ukratko, cilj flastera je da vam pomogne da se opustite, što je mnogo posla za nalepnicu koja je široka jedva dva centimetara.

Slične vrste brzih rešenja protiv stresa pronašle su obožavatelje u prošlosti - i suočile se sa priličnom skepticizmom u procesu.

Brend je navodno bio svestan da je Meghan obožavatelj, kaže izvršni direktor Džim Pul. Rekao je za "Hello": "Znamo ko su svi naši korisnici", rekavši da su poznate ličnosti koristile uređaj da "smanje stres, poboljšaju kvalitet sna i povećaju fokus bez lekova".

I, iako nisu sponzorisali Megan, njeno nošenje flastera je zabeležilo veliki porast interesovanja za brend, kaže Pul.

- Videli smo veliki skok u prodaji, saobraćaju na veb-sajtu i angažovanju društvenih medija za manje od 24 sata od objavljivanja vesti.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kejt Midlton ili Megan Markl: Kod muškaraca "mrtva trka"

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje

Komentari

  • Zi

    16. avgust 2023. | 12:31

    Što je sad u stresu?! Pa uradila je šta ne naumila...šta je sad?!

    Podelite komentar