• 25
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Objavio slike svoje žene koja se ugojila 16 kg posle smrti oca: Usledio je "napad" zbog jedne stvari

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ona se ugojila posle smrti oca, pa smršala uz njegovu pomoć

  • 25
Milan Strongman, Stronmen, Jovana Foto-kolaž: ATA Images/Antonio Ahel, Printskrin Tviter/@milan_strongman

Nagomilavanje kilograma u periodu tugovanja tema je koja je od juče veoma aktuelna na društvenoj mreži "X", nekadašnjem "Tviteru", kada je Milan Jovanović, poznatiji kao Milan Strongman sa svojim pratiocima podelio priču o teškom periodu kroz koji je prolazila njegova supruga nakon očeve smrti. Nije samo "komfort hrana" ono što nagomilava kilograme kada tugujete. Pošto tuga izaziva odgovor na stres, može imati isti efekat kao i drugi stresori, a to je povećanje telesne težine. Pored toga, sve što poremeti vašu normalnu rutinu na način na koji tuga čini, otežava da ostanete na pravom putu sa dobrim izborima.

Kako je najpoznatiji domaći personalni trener napisao u objavi, supruga Jovana se nakon smrti svog oca ugojila 16 kilograma, a on je detaljno objasnio kako joj je pomogao da delom prebrodi težak period i povrati svoj stari izgled.

- Otečena od plakanja, nesanica, košmari, zatvaranje u stan. Lekovi za smirenje, impulsivno jedenje brze hrane. Izgledalo je kao da će trajno da ostane "punije građe" bez osmeha. Odbijala svaki pokušaj da je pokrenemo. Potrebno joj je vreme. Stanje depresije nakon očeve smrti se nije popravljalo. Uzimam stan u Dobrim Vodama na proleće, na foru je nateram da pođe, sunce, more, drugi odlazak, morska hrana, po neki čučanj. Idemo u Meksiko hranimo se po pravilima zdrave ishrane, dosta se šetamo. Počinje leto dolazimo na našu gajbu u Dobrim Vodama. Sunce i more svima dižu raspoloženje. Diskretno kupujem strunjaču i tegove. U frižideru samo meso i salata. U restoranima riba i meso. Nema alkohola. Idemo u šetnje, plivamo. Hajde malo sklek na kolenima. Ali samo malo. Hajmo neki iskorak. Gle imamo strunjaču, gle imamo tegove. Počinje redovno da trenira po Strongmen metodi. Sunce, more, vežbanje, pravilna ishrana bez čipsa i pica i njeno raspoloženje biva sve bolje. Na pozajmljenoj vagi saznajemo da je smršala 16 kg. Ono što ne meri vaga je raspoloženje, energija, držanje.. Jovana ima 40 godina i iako se skoro predala vratila se. Dakle dragi moji nema opravdanja. Ako voliš sebe pokaži sovom telu pažnju i ono će uzvratiti - glasila je njegova objava.

Međutim, sadržaj objave je izazvao kontroverzu na društvenoj mreži, a komentari koji su sugerisali da je supruzi pre svega bila neophodna pomoć stručnjaka za mentalno zdravlje su se nizali.

"Sve super i drago mi je što je uspela nego sledeći put priključi i psihoterapeuta jer depresije se ne leče šetnjom i hranom, već odlaskom kod stručnog lica i hemijom", "U depresiji si? A pa nema da brineš sad će tebi to muž da reši tako sto ces usput i da treniraš. Znači čučanj pa plač", "Ali kad se ljudima sa depresijom obrati sa NEMA OPRAVDANJA dobijem agresivni napad jer se na tako nesto može drznuti samo neko ko sebe naziva Strongmen, koji je, ČUJ, odslušao video na "Jutjubu" umesto doktor koji je studirao pet godina i pet godina specijalizirao", bili su samo neki od komentara.

Bilo je tu i dosta onih koji su podržali Milanovu želju da pomogne supruzi na ovaj način i objašnjavali kako je fizička aktivnost u ovakvim slučajevima zaista dobrodošla.

"Skinula sam višak od 15kg zahvaljujući mom divnom suprugu koji se fokusirao na ishranu i šetnje po Mladenovcu i Kosmaju. Dakle, nemojte zameriti, nama je Meksiko možda u mislima, ali smo uspeli bez novca", "Divno! Svaka joj čast! Poseban respekt za tebe, jer si joj dao vremena i mudro čekao. Svakome se može desiti da upadne u takvo stanje, a partnerovo ruganje i zezanje doprinose još većim gubitkom volje. Ovo je dokaz da prava ljubav i podrška čine čuda! Volite se zauvek", "Ovo je za svaku pohvalu, ali i za inspiraciju! Bravo!".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Strongmenova dijeta će vas preporoditi

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje

Komentari

  • Nemanja

    26. avgust 2023. | 11:17

    Bitno da si ti decko slank i zgodan sa 150kg! Zena je top i sa kao ovim viskom kilograma!

    Podelite komentar

  • Milos

    26. avgust 2023. | 10:59

    Covek je manipulator i prevarant!!!!

    Podelite komentar

  • Vodolijax

    26. avgust 2023. | 11:19

    Bar znamo da imaju gajbu na moru,da su bili u Meksiku ,da jedu po kvalitetnim restoranima.....da je tipu važan samo prvi utisak koji ljudi imaju o njemu.........

    Podelite komentar