• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Moje dojke nisu iste i ne želim da ih operišem": Rebeku su ismevali zbog izgleda, a danas je podrška drugima

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pobedila je strahove i živi život kakav želi

  • 0
Ugradnja grudi, silikoni Foto: Shutterstock

Rebeka Bačer (26) se dok je bila tinejdžerka, kao i svaka devojka u tom uzrastu, borila sa raznim nedostacima i promena tela. Ipak, ono što je nju zadesilo jeste potpuno neverovatno - njene dojke nisu iste veličine.

Pokušavala je Rebeka da objasni doktorima pet godina da nešto s njom nije u redu i na kraju su otkrili, kada je imala 18 godina, da ima sindrom pod imenom Poljski sindrom - što znači da je jedna dojka veća od druge. Konkretno, jedna dojka nosi veličinu grudnjaka D, a druga veličinu A, piše "The Sun".

- Imala sam 13 godina kada sam primetila da mi dojke ne rastu istom brzinom, ali su mi lekari rekli da ne treba da se brinem - kaže Rebeka.

U školi su je zadirkivali i drugovi koji su je ubeđivali da "nikad neće pronaći ljubav" i da je "nijedan dečak neće poželeti". Zbog kompleksa koji joj se javio u tim godinama, stavljala je čarapu u grudnjak kako bi sakrila nedostatak. Jedan period se i udarala u grudi kako bi pospešila njihov rast jer je čula da tako rade vojnici u ratu. Danas više nema tih problema.

Na društvenim mrežama daje saveta i poruke podrške svima koji se bore sa nekim nedostatkom ili su u sličnoj situaciji kao ona.


Ono što je interesantno, postala je "senzacija" za društvo i okolinu, toliko da su joj ponudili besplatnu operaciju kako bi izjednačila dojke, ali je Rebeka to izričito odbila želeći da pokaže ženama da ne treba da se stide svog tela i da treba da ga prihvate u svakom obliku.

Rebeka je opovrgnula verovanja drugara iz škole - pronašla je ljubav svog života, Kajla Ofisera za kog je pristala da se uda.

Šta je poljski sindrom?

Poljski sindrom je urođena mana koju karakteriše nerazvijen grudni mišić i ponekad kratki, prepleteni prsti na jednoj strani tela. Stanje je češće kod muškaraca, sa poznatim oboljelima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Dekolte vanvremenske lepotice zasenio i zvezdu serije Sreda: Grudi Salme Hajek su remek-delo prirode

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje