• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ishrana tokom perioda virusa: Nutricionista savetuje šta treba da se jede i ističe jednu stvar, a nije hrana

Vreme čitanja: oko 1 min.

Moramo posebno voditi računa u ovom periodu godine

  • 0
prehlada Foto: Freepik

Sezona virusa uveliko vlada, čuje se kašalj, a maramice su sada svima jedna od obaveznih stvari u džepovima ili torbama. U ovom prelaznom periodu je jako važno da održimo visok nivo imuniteta organizma, jer ako imunitet padne, lako se možemo prehladiti.

Kako to možemo postići?

Ne mora se naglašavati da su to vitamini i dobra odeća i obuća, a prema rečima nutricioniste Milke Raičević, za dobru zaštitu tokom ovog perioda su važne i sledeće stvari.

- Da, važno je da u organizam unosimo dovoljno vitamina. Ishrana je jako važna, a najbolje da vam tanjir bude ukrašen raznim bojama. Dakle, voće i povrće raznih boja i sve što je na pijaci, nećete pogrešiti. Savetujem med, meso (pre svega govedina), orahe, mahunarke, kefir, crnu čokoladu. Što se tiče jaja, najbolje je samo žumance, ali i dosta čajeva za imunitet – kaže Milka Raičević za Telegraf.rs.

Osim toga, naša sagovornica ističe da je jedna od najvažnijih stvari - san.

spavanje Foto: Shutterstock

Ukoliko osoba ima problem sa nedostatkom vitamina D, onda, kada je sunčani deo dana, treba da prošeta malo, kao i da u ishranu uključi i integralne žitarice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Evo šta da rade oni sa temperaturom 37,5 i grebanjem u grlu koje traje danima

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje