• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Japanska dijeta od banane: I rani odlazak na spavanje igra veliku ulogu

B. P.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Dajemo vam i plan ishrane koji treba da poštujete

  • 0
Žena, banana, kuhinja Foto: Shutterstock

Svi želimo da lepo izgledamo, da vodimo zdrav život i da imamo što tanji struk, ali to je ponekad teško izvodljivo. Iako pazite šta jedete i vredno trenirate, rezultati se ne vide, pa često posežete za nekim brzim rešenjima poput restriktivnih dijeta.

Kako nam je poznato da su Japanke negovane žene i da su uvek vitke, znači da im verujemo u savete koje daju o svom telu. Tako je "procurila" tajna o dijeti sa - bananama.

Šta je banana dijeta?

Prema rečima stručnjaka, za ovaj plan ishrane, postoje neka pravila o hrani i načinu života kojih se morate pažljivo pridržavati, kao i kod bilo koje druge dijete da biste dobili pozitivne rezultate.

Doručak

Dan se započinje jednom bananom, a zatim i čašom vode. Ona može biti topla ili sobne temperature, ali je važno da je uzimate u manjim gutljajima. Osim banana, možete jesti i jabuke ili kruške. Ako ste i dalje gladni, možete pojesti još jednu bananu ili čak dve ako su manje, piše "Style craze".

Ono što je važno je da banane moraju biti sirove i da nisu prethodno bile u frižideru ili zamrzivaču.

Ako se posle sat vremena ne osećate sitim, možete jesti neki oblik lagane, ali hranljive hrane poput pirinča ili ovsene kaše.

Polako žvaćite hranu.

Ručak ili večera

Kada je reč o ručku i večeru, nastavlja se uobičajeno, kao što ste i do sada radili. Savet je da se izbegavaju rafinisana, pržena i pohovana hranu, kao i da kada je večera u pitanju - ona ne treba da bude posle 20 časova.

Važno je da kontrolišete veličinu porcije i ne tanjir ne bi treblo da bude prepun. Postoji japansko verovanje: "Hara hačibu ni iša irazu", što znači da ako je stomak popunjen samo za osam desetina, neće mu trebati lekar. Amerikanci veruju da treba da budete siti do 7 sa skale od 1 do 10. Dakle, kontrola porcija i umerenost su ključ za gubitak težine.

Treba napomenuti da uz obrok ne bi trebalo da bude poslastica. Rafinisani šećer, dodatni ugljeni hidrati i višak kalorija mogu potpuno poništiti vaše napore. Međutim, ako volite slatko, možete se zadovoljiti tokom užine.

Popodnevna užina

Ako imate želju za slatkišima, mali zalogaj čokolade ili kolačića možete da pojedete oko 15 časova. Međutim, ako je moguće, bolje je da se držite porcije svežeg voća.

Druge zdrave grickalice uključuju orašaste plodove ili pirinač u količini vaše šake.

Važnost vode

Dok pokušavate da smršate, pokušajte da kao jedini vaš napitak bude voda. Najbolje je da ona bude sobne temperature, dakle da ne bude previše vruća ili previše hladna.

Ostala pića poput kafe, čaja ili dijetalnih pića se ne podrazumevaju mnogo, dok se kalorična pića poput mleka ili alkohola zabranjuju. Može doći do retke, povremene konzumacije vina ili piva ako postoji društveno okupljanje.

Kisela voda, mineralna Ilustracija: Pixabay

Druge promene životnog stila

Držite se rutine ranog odlaska na spavanje. Što ranije odete u krevet, to je bolje za vaše opšte zdravlje. Pre nego što odete na spavanje, četiri sata pre toga ne bi trebalo da jedete.

Vežbajte onoliko taman da vam ne bude pritisak, a savet je i da vodite dnevnik ishrane i aktivnosti, tako da možete pratiti svoj napredak i u skladu sa tim promeniti ishranu i rutinu vežbanja.

Mnogi ljudi su imali koristi od ovog plana ishrane, ali stručnjaci za ishranu veruju da to ne može biti održiva, dugoročna formula. Pre nego što odlučite da promenite ishranu ili se odlučite za ovu vrstu dijete, najbolje je da se prvo konsultujete sa lekarom ili nutricionistom.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Milan Marić otkrio: Imao sam oscilacije u težini od preko 50 kilograma

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje