• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kim Kardašijan pred osudama medicinske zajednice zbog posedovanja i korišćenja solarijuma

N. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Veća je verovatnoća da ćete dobiti rak kože zbog solarijuma nego rak pluća od pušenja

  • 0
Kim Kardashian, Kardašijan Foto: Shutterstock

Kim Kardašijan našla se na novom udaru javnosti jer je otkrila da koristi solarijum, kao i da poseduje jedan u okviru svoje kancelarije, uprkos mnogobrojnim apelima lekara da ova praksa izaziva rak kože.

Rijaliti zvezda koja je postala modni i kozmetički mogul nedavno je priznala da ima solarijum u svojoj kancelariji, u videu koji su stručnjaci ocenili kao „opasan“ i „zabrinjavajući“. Solarijumi koriste ultraljubičasto (UV) zračenje za tamnjenje kože i mogu značajno povećati rizik od razvoja melanoma.

Istraživanja takođe pokazuju da ljudi koji koriste solarijum pre 35. godine povećavaju rizik od razvoja melanoma za 59 odsto. No, Kardašijanova je brzo uzvratila kritičarima, rekavši da ga koristi samo kada se pojavi „loša“ epizoda psorijaze, ali nadležni zdravstveni organi ne navode da je lečenje „bezbedno“.

 

@kimkardashian

- Veća je verovatnoća da ćete dobiti rak kože zbog solarijuma nego rak pluća od pušenja. Koliko je to strašno. Solarijumi u komercijalnim salonima emituju uglavnom UVA svetlost, a ne UVB. Korisni efekat na psorijazu se prvenstveno pripisuje UVB svetlosti. NPF ne podržava upotrebu solarijuma u ​​zatvorenom - rekla je Hani Kanglivud, farmaceutski naučnik, a prenosi "News.com".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Telohranitelj Kim Kardašijan glavni krivac za krađu nakita u Parizu?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje