• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Otišla je na rutinski zahvat, pa ostala bez zuba! Zbog greške lekara trpela bolove, a htela je lepši osmeh

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Alana iz Belgije poslušala savet prijateljica njene majke, pa zažalila zbog odluke

  • 0
Alana Boone Foto: Jam Press / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Zubi i generalno oralna higijena bi trebalo da budu na vrhu liste prioriteta svakom čoveku. Priznaćete da je jako lepo kada vidimo lep osmeh na osobi, blistavo bele zube. Međutim, često se desi da pogrešnim odabirom stomatologa sebi napravimo problem.

Alana Bun (26) iz Belgije je u jednom trenutku odlučila da želi lepši osmeh i kvalitetnije zube, pa je htela da ugradi krunice.

Preporuku za turskog stomatologa je dobila od prijateljica njene majke koje su tamo pre nekoliko godina imale intervencije i ugrađivale krunicu. Alana je odlučila da ih posluša, kontaktirala je sa klinikom u Turskoj u januaru 2021. godine, preko društvenih mreža, gde im je slala fotografije svojih zuba. Boravak u hotelu i sama operacija ju je koštalo ukupno 16.700 evra, piše "Mirror".

Krajem jula iste godine je počela sa pripremama za operaciju, pa su počeli da joj bruse zube. Odmah narednog dana je osetila bol, pa su joj zubari rekli da mora da obavi i devitalizaciju, odnosno da mora da ukloni oštećeni deo zubne pulpe, što nije ulazilo u ceni, pa je morala da doplati.

Tada počinje prava drama.

Po povratku u svoju zemlju, posle postavljanja krunice počela je da oseća nesnosne bolove. Pritom, osećala je i brazde u ustima kao i neki "gadni" ukus. Bila je primorana da poseti stomatologa u Belgiji koji su joj otvorili oči i sasuli strašnu istinu - tretman u Turskoj je bio totalni promašaj i bezuspešan, pa je morala na novi zahvat. A to je podrazumevalo vađenje svih zuba!

Oni su joj ponudili tri opcije koje su je dodatno koštale. Od aprila ove godine nema nijedan zub, ali su joj u međuvremenu ugradili osam implantanata. Iako još uvek oseća svakodnevnu bol, ipak se oseća olakšavajuće jer su posledice tretmana uz Turske uklonjeni.

Čeka je dug period oporavka.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Roditeljstvo u fokusu - Kako sprečiti nastanak karijesa?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje