• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brisanje ili pranje posle velike nužde? Stručnjaci otkrivaju šta je zdravije

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

I dalje se vode polemike na ovu temu

  • 0
Toalet papir, bide Foto: Shutterstock

Da li ste ikada razmišljali o tome šta je zdravije za vaše telo posle obavljanja velike nužde? Priznaćete da uglavnom posežemo za toalet-papirom, posebno kada smo na poslu, u kafiću ili negde u gostima.

Sada su stručnjaci dali svoj sud o tome šta je zdravije.

Prof. Tanimola Akande, konsultant za javno zdravlje na Univerzitetskoj nastavnoj bolnici - University of Ilorin Teaching Hospital, ističe da je uvek bolje da se operemo posle duge nužde umesto da se samo obrišemo, piše "Punchng".

Ipak, i dalje se vodi polemika oko toga, a sve naravno zavisi od individualnih preferencija. Ono što je očigledno jeste da se samo brisanjem neće moći očistiti dobro taj deo jer postoje neke fekalne materije koje se ne mogu videti, a koje uglavnom ostaju.

Iako vam deluje da ste sve obrisali i da nema više ničega na tkivu, to ne znači da nema fekalnih materija. Međutim, kada operete, bićete sigurni da ih sigurno nema.

Takođe, dodatak tome jeste da će voda sprati sav izmet i urin ne ostavljajući loš miris u donjem vešu, dok samo brisanjem to neće biti moguće bez obzira koliko ćete ga brisati.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: "Hoću toalet papir": vapaj ove devojčice govori u ime celog čovečanstva

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje