• 2
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovakve vretenaste mišiće Majli Sajrus je dao reformer pilates

J. V.
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Reformer se sastoji od pokretne platforme koja klizi napred i nazad na klizačima i koristi opruge kao otpore

  • 2
Majli Sajrus Foto: Valerie Macon / AFP / Profimedia

Majli Sajrus se pojavila na crvenom tepihu dodele Gremi nagrada, a fokus je bio na prozirnoj haljini sa zlatnom mrežicom koja je dočarala njene zategnute ruke, trbušnjake i noge.

Majli je proslavila prekretnicu u karijeri srećno vičući: "Upravo sam osvojila svoj prvi Gremi", tokom izvođenja hit pesme "Flowers", a onda ju je i izvela uživo. Tokom nastupa nastala je fotografija o kojoj se ovih dana najviše priča, a na kojoj Majli izgleda kao da ne izlazi iz teretane.

Ipak, ovakve vretenaste mišiće može da da samo jedan vid vežbanja - reformer pilates, poznat po svojoj sposobnosti da u velikoj meri ojača i oblikuje vaše mišiće.

Majli je jednom podelila snimak sebe kako radi pilates na "kadilak" reformeru. Iako je pevačica napisala da "isprobava nešto novo", izgledala je kao pilates profesionalac. Zahvaljujući svom snažnom jezgru, Majli je uspela da izvede ozbiljno napredan potez.

Reformer se sastoji od pokretne platforme koja klizi napred i nazad na klizačima i koristi opruge kao otpore. Pokretnu platformu aktiviramo povlačenjem kanapa. Može se prilagoditi svakom vežbaču, bez obzira na visinu, težinu, pokretljivost i sposobnost. Namenjen je i ženama i muškarcima, različitog nivoa fizičke kondicije, od početnika do iskusnih vežbača, podjednako kao i pacijentima na rehabilitaciji.

S obzirom na to da se oslanja na osnovna načela pilates vežbi, kojima se jačaju mišići i pruža otpor tokom istezanja, reformer doprinosi pravilnom oblikovanju vretenastih mišića, ali i odličnoj, vitkoj, liniji. Prednost vežbanja na ovoj spravi u odnosu na vežbanje pilatesa na prostirci nalazi se u preciznosti izvođenja i simetriji, odnosno jednakom opterećenju leve i desne strane tela prilikom vežbanja.


@elizamillerdd W/ pretty grip socks 🫶🏼 DC: ELIZAXMOVE15 @MoveActive #MoveActive #gifted #reformerpilates #pilatesflow #pilatesinstructor #pilates #pilatesworkout #pilatesreformer #pilatesbody #reformerexercises #pilatesinspo #loveletter #pilateslovers #loveathletica ♬ Water by Tyla - Tyla

Sam trening je dinamičniji, zabavniji i delotvorniji a rezultati evidentniji u dalekom kraćem vremenu nego kod pilatesa na podlozi. Na naprednom vežbačkom nivou postiže se i efekat sagorevanja viška masnoće, paralelno sa izduživanjem i učvršćivanjem mišića. Istovremeno, svaka vežba na reformeru po prirodi i isteže mišiće koje vežba.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Budite fit sa Mirom: Brzi set vežbi za ruke

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje

Komentari

  • Srdjan

    9. februar 2024. | 10:22

    Izuzetno zgodna! Najviše zbog genetike a u faci je ko Dzejn Fonda

    Podelite komentar

  • Kiki

    10. februar 2024. | 01:49

    Ali tako pregadnu facu kao njena ni jedan dr ili šminka ne mogu da poprave!

    Podelite komentar