• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Transformacija bračnog para: Zajedno su izgubili 82 kilograma, jedna caka je ključna

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Rešili su da promene život iz korena

  • 0
Par, dijeta, gubljenje težine Foto: Shutterstock

Lizi Kuper (28) nikada nije spadala u onu grupu devojčica koje su bile vitke ili trenirale neki sport. Znala je da nema idealnu težinu, a kako je vreme odmicalo, posao i uživanja je stavila u prvi plan i tako zanemarila svoje zdravlje.

To je toliko daleko otišlo da se previše ugojila da sa 18 godina nije mogla da se savije da zaveže pertle!

Takoreći početak njene transformacije počinje u trenutku kad je otvorila nalog na aplikaciji za upoznavanje. Naime, neposredno pre početka pandemije covid-19, ona je napravila nalog na aplikaciji za upoznavanje i tu je počela da razmenjuje poruke sa ragbi igračem Olijem. Vrlo brzo su se "skontali" i počeli da žive pod istim krovom, a onda je Lizi saznala da joj majka boluje od raka. Tada je odlučila da se zavetuje na večnu ljubav Oliju i to pored majčinog kreveta. Majka je ubrzo umrla što je ostavilo neizbrisiv trag kod Lizi, pa je tugu i depresiju počela da leči prekomernim uzimanjem hrane.

U međuvremenu su radili na prinovi, ali lepe vesti nikako nisu dolazile. Zbog težine dobila je policistične jajnike što je dodatno otežavale situaciju. I tada je Lizi rešila da preuzme stvar u svoje ruke. Ubrzo je nagovorila i muža Olija da isto preduzme, pa su zajedno krenuli u proces mršavljenja - u jednom trenutku, posle majčine smrti se toliko ugojila da je imala 101 kilogram. Sada je lakša za 44 kilograma, a zajedno su kao par izgubili ogromnih 82 kilograma, što je više nego što Lizi sada ima.

Mršavljenje, dijeta, vežbanje Foto: Shutterstock

- Oli je navikao da jede šta je hteo jer se trošio na treningu, međutim doživeo je povredu skočnog zgloba pa se "zaglavio" kod kuće i zaposlio se kao dostavljač hrane. Tada je i on počeo da dobija na težini i zato smo rešili da zajedno pokušamo - rekla je Lizi, prenosi "The Sun".

Istakla je da su prestali da žive od hrane za poneti, a ukoliko bi spremili nešto za večeru, nisu je sutradan bacali nego ju jeli za doručak. Litre soka koje su pili zamenili su zdravim proteinskim čokoladama, a istovremeno su izbacili prženu hranu, posebno u kasnim satima. Danas pije preko tri litre vode i hrani se, naravno, zdravije.

Angažovala je profesionalnog trenera koji ju je usmerio na pravi put i umesto 4000 kalorija koje je unosila u organizam tokom dana, spala je na 800, uz konstantno hidriranje vodom.

- Bilo je jako teško započeti ovaj proces, ali sam vrlo brzo poskakivala od energije. Posebno sam bila radosna kada sam u prvoj nedelji izgubila pet kilograma. Čak sam za vreme praznika izgubila oko dva kilograma - rekla je Lizi.

Oli je imao 146 kilograma, a njegovi prvi rezultati su se videli takođe posle prve nedelje - smršao je 6,8 kilograma u prvoj nedelji.

Svaka čast za motivaciju!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ovako hrskavu slaninicu nikada niste jeli: Verovali ili ne, savršena je i za mršavljenje!

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje