• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na fotografiji sa 18 i sa 61 izgleda gotovo identično: Duge noge i srebrna haljinica - sve duguje fitnesu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ova dama kaže da starenje može biti zabavno, a da fitnes nije transformacija od 12 nedelja - to je doživotno putovanje

  • 1

Žene mogu biti lepe i samopouzdane u bilo kojoj životnoj dobi, a jedna Žaklin, koja je ušla u sedmu deceniju, zna odakle to zapravo dolazi.

Žaklin Huton (61) iz Zapadnog Saseksa poznata je po tome što se fitnesom bori protiv starenja. Ona pokazuje ženama starijim od 50 godina da mogu biti fit u bilo kojoj dobi, a njene najnovije fotografije prikazuju kako je izgledala u različitim razdobljima svog života.

Ona je podelila svoju fotografiju iz tinejdžerskog perioda, na kojoj pozira u srebrnoj svetlucavoj haljini, i uporedila je sa svežom fotografijom na kojoj je zauzela istu pozu i nosila sličnu haljinu.

Iako je razlika između dve fotografije čak 43 godine, ona izgleda neverovatno na obe, a njeni pratioci su rekli da samouverenije izgleda na ovoj sa 61.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Jacqueline Hooton (@hergardengym)

Izgleda snažno, srećno i zdravo i pokazuje svoje duge noge i sedu kosu. Žaklin je želela da pokaže da je fitnes "doživotno putovanje" i dokazuje koliko neverovatno možete izgledati u bilo kom uzrastu kada uložite trud i u njemu istrajete.

Ako se trudite, dosledni ste i odvojite vreme da se usredsredite na svoje zdravlje, rekla je da starenje može biti zaista zabavno. Objavom na "Instagramu", Žaklin je objasnila: "Vaša misija, ako odlučite da je prihvatite, jeste da budete dosledni. Fitnes nije transformacija od 12 nedelja - to je doživotno putovanje. I nikad niste prestari, i nikada nije kasno da počnete, zato počnite sada (ako već niste). Manje se radi o tome da dodate godine svom životu, već umesto toga, dodajte život svojim godinama povećanjem zdravlja iako je produženje životnog veka često nusproizvod".

Ona je i objasnila kroz šta je njeno telo prošlo tokom ovih godina.

- Od 18. do 61. - 1981. do 2024. - ovo je priča o mom dosadašnjem životu. Imam petoro dece, troje unučadi, trčala dva Londonska maratona, brojne polumaratone i trke na različite udaljenosti, bila takmičarski bodibilder, treniram vežbe snage 28 godina, bavim se fizičkom aktivnošću CEO svoj odrasli život. Ja sam lični trener, ali nisam sportista. Možda sam prosečna kada je u pitanju fizička spremnost, ali sam izvanredna kada je u pitanju doslednost. Živim kao da moje telo treba da izdrži još 40 godina.

Ona je dodala da se ne radi o tome kako izgledamo, već kako se osećamo i funkcionišemo, kako starimo. Izazov je održavanje fizičke funkcije - snage, zdravlja kardiovaskularnog sistema, kognitivne funkcije i smanjenje rizika od ubrzanog starenja.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Budite fit sa Mirom: Brzi set vežbi za vrat

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje

Komentari

  • VladaLeskovac

    22. februar 2024. | 13:59

    Pa autorka teksta izgleda savrseno, ova niti je bila nekad niti je sada. A autorki teksta svaka cast.

    Podelite komentar