• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako da vežbate odmor: Trikovi stručnjaka kako da smanjite tenziju i stres

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bitni saveti koji mogu da pomognu da bolje funkcionišete

  • 0
Spavanje, disanje Foto: Shutterstock

Svakome od nas je potreban odmor od svakodnevnih obaveza, posebno kako se radna nedelja približava kraju. Jedva čekamo vikend kada, ukoliko je moguće, posvetimo određeno vreme i odmoru od svih i svakog. Međutim, usled toliko stresa i napetosti, često ne umemo da se opustimo i prepustimo se trenucima relaksacije.

Da li nekad razmišljate o vremenu koje vam je potrebno da se odmorite ne računajući spavanje tokom noći? Opuštanje nam daje energiju, jača mentalnu snagu. Možda vam nemoguće deluje da pronađet trenutak apsolutnog mira u kome vas niko neće uznemiravati. Međutim, potrebno je samo malo promena koje je potrebno uneti kako biste se opustili i uživali u blagodetima.

Psiholog Greter Gud predstavlja kratak vodč za brz ali i efikasan odmor, prenosi "News beast". Za početak odbijte da dodajete nove zadatke u svoj raspored, a ujedno počnite da produžavate pauze u svom poslu. Tako ćete pomoći svom umu da se oslobodi stalnog unutrašnjeg dijaloga, pritužbi i poteškoća.

  • Prvo što bi trebalo da uradite kada se probudite jeste da odete na tuširanje toplom vodom. Šta god da vas tišti, ovo će pomoći da se oslobodite.
  • Kada sednete da jedete, ne počinjite odmah. Napravite kratku pauzu gledajući hranu pre nego što počnete da je konzumirate.
  • Fokusirajte se na disanje i koliko dugo vam traje udisaj, a koliko izdisaj.
  • Kada završite neku obavezu ili posao, ne započinjite odmah drugi. Sačekajte malo pre nego što vam se slegnu utisci od prethodno urađenog posla pa onda prionite na drugi.
  • Dopustite sebi da sedite neko vreme mirno. Dakle, pod ovim mislimo da nema telefona, televizora, knjige, drugih ljudi oko vas - samo vi. Ovo je i neka vrsta meditacije.
  • Potrudite se da sebi obezbedite vreme da radite ono što volite - i da za to nikome ne polažete račune. To su takođe trenuci kada um može da odmori.

Želimo vam dobar odmor!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ušuškala se u nju i napravila pometnju na TikToku: Baka ima najbizarniju vreću na spavanje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje