• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Britanska TV zvezda o bolesti koja ju je umalo koštala života: Sve je počelo zvonjenjem u ušima

N. K.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Žena koja je pobedila sve loše prognoze

  • 0

Bivša zvezda filma "Strictly Come Dancing" Suzan Konstantin prisetila se tragičnog momenta u njenom životu, prošle godine,  kada je hitno prebačena u bolnicu zbog bolesti opasne po život.

Šezdesetjednogodišnjoj TV zvezdi, koja je stekla slavu 2001. godine lekari su rekli da joj preti opasnost da ostane paralizovana ili da dobije krvarenje u mozgu zbog pretrpljenih simptoma poput tremora, trnjenja ekstremiteta, tinitusa i otečenog levog oka.

Suzan je ponuđena operacija koja bi joj mogla spasiti života, ali i znatno smanjiti kvalitet istog.

Patila je od arteriovenske fistule, što je abnormalna veza između arterije i vene.

To je dovelo do krvarenja u kapilare, što je zahvatilo njenu kičmenu moždinu i mozak i izložilo je neposrednom riziku od paralize, moždanog udara ili krvarenja. Kako je rekla, arterije su krvarile u kapilare i hvatale kičmenu moždinu, i uticale na njen mozak, prenosi "Dailymail.co.uk".

Prošle godine, Suzana je prvi put progovorila o zastrašujućem incidentu kada je otkrila da je hitno prebačena u bolnicu nakon što se borila sa "rukom koja je venula".

Voditeljka je na Instagramu podelila da joj je stavljena kap po kap nakon zdravstvenog straha, što se pokazalo "ozbiljnijim" nego što je prvo mislila.

- Rekli su mi da je to "Hobsonov izbor", ako ne uradim operaciju imam jednu od tri šanse da dobijem krvarenje u mozgu, da budem paralizovana ili doživim moždani udar. Ako imam operaciju, imam jednu od deset šansi da se iste stvari dogode tokom operacije - objasnila je Suzan.

Prošle godine, Suzana je otkrila da je hitno prebačena u bolnicu i podelila snimak sebe na lečenju putem društvenih medija. Podelila je fotografiju svoje ruke sa intravenskom iglom ubrizganom u nju dok je ležala u bolničkom krevetu.

- Pokazalo se da je trnjenje ruke simptom nečeg malo ozbiljnijeg. Sada je sve sređeno zahvaljujući našem još uvek veličanstvenom NHS-u gde imamo dovoljno sreće da imamo neke od najdarovitijih lekara (i u ovom slučaju neurohirurga) na svetu. @brainandspine. Zauvek zahvalna - napisala je Suzan.

Voditeljka je ranije govorila o drugim zdravstvenim problemima iz prošlosti. Prošle godine je objasnila da joj je srce slomljeno kada je shvatila da gubi sluh.

Prošlog juna je rekla da živi na selu, poj ptica je nešto što je oduvek volela i smatra da je to veoma utešno.

- Ambijentalna buka je užasna. Nisam mogla da čujem osobu koja sedi pored mene. Postao sam amaterski čitač sa usana, ali ako nisam mogla da vidim nečije lice, nisam imala pojma šta govore. Bilo je sramotno - rekla je.

Suzana je nastavila da razbija „ogromnu stigmu“ koja okružuje slušne aparate i rekla da se plaši da će se zbog uređaja osećati „tako staro“. Dodala je da je nošenje slušnih aparata smatrala „transformativnim“, prenosi "Mirror".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Nekoliko načina za pomoć osobama koje imaju simptome moždanog udara

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje