• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Izbor lekara poliklinike Diva dr Bogdanović: 12 prednosti radiotalasne hirurgije za uklanjanje mladeža

A. V.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Zbog svoje preciznosti i brojnih drugih prednosti radiotalasna metoda za uklanjanje mladeža je u dermatologiji i estetskoj hirurgiji dobro poznata i od strane lekara specijalista često birana tehnika kojom se u samo jednoj poseti mogu ukloniti gotovo sve promene na koži

  • 0
Poliklinika Diva dr Bogdanović Foto: Promo/ Andreja Damnjanović

Sada, sa više od 30 godina iskustva u radu, stručni tim poliklinike Diva Dr Bogdanović otkriva zbog čega je radiotalasna metoda nezamenljiva u uklanjanju mladeža i drugih promena na koži. Saznajte kojih 12 prednosti je čini tako posebnom i sofisticiranom.

Zašto su mladeži tako važni?

Da bismo bolje razumeli važnost i sve prednosti radiotalasne dermatohirurške tehnike, moramo bolje razumeti šta su zapravo mladeži i šta se iza, odnosno ispod njih može kriti.

Mapa mladeža koju imamo od rođenja nije nepromenljiva. Mladeži su, u većini slučajeva, samo, benigne nakupine pigmenta i bezopasne izrasline po koži, čiji broj može varirati od 10 do 40 na licu i telu.

Neki mladeži tokom života mogu izbledeti, čak i potpuno nestati, neki posvetle, dok drugi potamne. Ove nepravilnosti na koži čine nas drugačijim i prepoznatljivim i često su vrlo simpatične, međutim postoje situacije u kojima je njihovo uklanjanje jednostavno neophodno.

Poliklinika Diva dr Bogdanović Foto: Promo/ Andreja Damnjanović

Ukoliko primećujete promene poput naglog rasta, promene oblika i boje mladeža, krvarenja, krastica, svrab, bol, upalu ili crvenilo potrebno je javiti se lekaru specijalisti jer takav mladež može biti "opasan" i nositi povećan rizik od razvoja najopasnijeg tumora kože - malignog melanoma.

12 najvažnijih prednosti radiotalasne hirurgije

  1. Brza procedura: Uklanjanje mladeža je brzo, efikasno i elegantno i traje po mladežu samo od 30 do 60 sekundi.
  2. Lagan oporavak i brzo zarastanje: S obzirom na to da je čitava procedura beskrvna, nakon intervencije zarastanje je veoma brzo i možete odmah nastaviti sa svojim obavezama.
  3. Efikasnost: O efikasnosti radio-talasa najbolje govori podatak da je potreban i dovoljan samo jedan tretman i jedna poseta lekaru da se mladež u potpunosti ukloni.
  4. Bezbednost: Lekari specijalisti poliklinike Diva imaju više od 25 godina iskustva u radu sa radio-talasima. A kada je o bezbednosti ove procedure reč, dovoljno je reći da se radio-talasima mogu uklanjati i izraštaji na koži koji se nalaze u predelu oko očiju! A treba napomenuti i da je ovo jedina metoda preporučena od strane stručnjaka za skidanje različitih kožnih promena tokom trudnoće.
  5. Preciznost: Radiotalasna metoda je napredna tehnika koja omogućava veoma precizno uklanjanje mladeža. Dok je rizik od oštećenja okolnog tkiva prilikom procedure sveden na minimum.
  6. Komfor za pacijenta: Tretman je bezbolan zahvaljujući upotrebi lokalne anestezije u obliku kreme koja se uvek koristi pre procedure.
  7. Jedva vidljivi ožiljci: Zbog visoke preciznosti i sofosticiranosti u radu, ožiljci su minimalni ili jedva vidljivi, a često i potpuno neprimetni.
  8. Procedura ne zahteva nikakvu posebnu pripremu: Pacijenti se na zakazanom tretmanu pojavljuju bez ikakvih prethodnih priprema.
  9. Izuzetni estetski rezultati procedure: Zahvaljujući svojoj preciznosti i sofisticiranosti u radu, kao i zbog minimalnih i neprimetnih ožiljaka, estetski rezultati radiotalasne dermatohirurške tehnike su izuzetni.
  10. Patohistološka analiza: U poliklinici Diva se svaki mladež nakon uklanjanja šalje na PH analizu jer se samo na taj način sa sigurnošću može potvrditi ili isključiti prisustvo tumorskih ćelija.
  11. Procedura bez krvarenja: Koagulacija koja se dešava tokom zahvata sprečava krvarenje.
  12. Metoda je minimalno invazivna: Radiotalasna metoda spada u, ako je uporedimo sa drugim hirurškim tehnikama, manje invazivne metode.
Poliklinika Diva dr Bogdanović Foto: Promo/ Andreja Damnjanović

Besplatni klinički pregledi mladeža i konsultacije u poliklinici Diva dr Bogdanović

Besplatne konsultacije i klinički pregledi mladeža su nešto što se u radu poliklinike Diva podrazumeva i po čemu su prepoznatljivi.

U poliklinici Diva Dr bogdanović, u svakom trenutku možete zakazati i uraditi dermatološki pregled kože ili dermoskopski pregled mladeža, a preporuka njihovog stručnog tima je da proverite i preventivno otklonite rizične mladeže, kako bi se izbegle komplikacije i zdravstveni problemi.

Dr Svetlana Bogdanović, kao edukovani specijalista radiotalasne hirurgije, prva je počela primenjivati ovu metodu u našoj zemlji i regionu od 1997. godine. U Poliklinici Diva pacijentima je na raspolaganju čak 14 lasera, 3 aparata za radiotalasnu hirurgiju i 9 lekara specijalista iz estetske hirurgije i dermatologije.

Posetite Polikliniku Diva i zakažite pregled, besplatne konsultacije ili proceduru na telefone +381 63 338 334 i 011 32 42 841.

Lekari specijalisti poliklinike Diva na 3 adrese:

  • Kosovska 34,
  • Njegoševa 19a, Vračar - Slavija i
  • Bulevar Zorana Đinđića 125d, Novi Beograd.

(Ona.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje