• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

3 profesionalne tehnike kako da pobedite u obaranju ruke

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Srpski "Popaj" Nemanja Grujić objašnjava tehnike obaranja ruku

  • 0
nemanja grujić Foto: Telegraf.rs

Koliko ste puta bili u situaciji da vam neko ili vi nekome predložite da obarate ruke? Verovatno češće nego što bi hteli da priznate.

E, pa, verovali ili ne, sad imate priliku i da naučite pravu tehniku kako to stvarno da uradite, pa i da izazovete "protivnika" na "dvoboj" sledeći put kada se nađete pred opkladom.

Samo zamislite to iznenađenje suprotne strane kada i pobedite.

Naime, dvostruki šampion Srbije u sportskom obaranju ruku Nemanja Grujić otkriva tehnike koje se koriste u ovom sportu snage u kojem dva protivnika pokušavaju da prebace ruku jedan drugom na ravnu površinu. Ništa od toga, kaže, ne bi bilo moguće bez snage koju dobija konzumiranjem  zdravih namirnica poput spanaća, graška i ribe, za šta preporučuje Frikomove proizvode.

- Od malih nogu sam zavoleo obaranje ruku, a negde oko 19 godine sam odlučio da se oprobam u takmičenju. Svako može da se bavi obaranjem ruku, i žene i muškarci, različite starosne dobi i različitih težinskih kategorija - otkriva srpski "Popaj".

Šampion izdvaja tri tehnike obaranje ruku koje možete da pogledate u videu.

- "Top rol" je tehnika u kojoj hvatamo protivnika što više. Prvi pokret je unazad, držimo ugao između mišića brachioradialis i bicepsa, zatim držimo taj ugao i vučemo leđima, zglob držimo visoko gore, pokušavamo što više da iskoristimo snagu naših fleksora, i napadamo prste - objašnjava Nemanja.

Druga tehnika se simbolično naziva "hulk".

- Prvi pokret u ovoj tehnici je fleksija zgloba ka unutra. Zatim guranje u stranu ramenom i grudima i na kraju koristimo "saj pres" i vučemo protivnika, kako bicepsom, tako i leđima u stranu i ka unutra i nazad - ističe Nemanja.

I treća glavna tehnika u obaranju ruku je takozvana "šolder rol", odnosno "šolder pres" tehika.

- Ona je maltene ista kao prethodna tehnika, s tim što je prvi pokret u ovom slučaju "udarac" u stranu, iz ramena, grudi i lakta. Napadamo što jače i što brže u stranu, zavrćemo zglob unutra, gledamo da budemo što dublje na šaci protivnika i onda celim telom guramo ka dole - zaključuje srpski šampion.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Srpski "Popaj" Nemanja Grujić izazvao prolaznike da "odmere snage" u obaranju ruku

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje