• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Osetila je oštar bol kad je prešla preko ležećeg policajca: Zamalo da ne ode kod lekara i ne sazna dijagnozu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nije ignorisala svoje instinkte

  • 0

Lin Grejem je spasao iznenadni bol u grudima koji je osetila dok se vozila sa partnerom Rojem Meklelanom u autu. Ova 51-godišnjakinja je tada zakazala pregled kod lekara koji skoro da je otkazala kada je bol utihnuo. Međutim, bila je šokirana kada su lekari potvrdili da ima rak dojke i da će morati da se podvrgne operaciji i lečenju.

- Vozila sam i osetila sam veliki bol kada sam prešla preko ležećeg policajca, pomislila sam: "Vau, šta je to bilo". Nisam mogla da osetim kvržicu, ali doktor jeste, skoro sam otkazala termin kada je bol prestao. Hvala Bogu, osetila sam taj bol i odmah otišla kod doktora, sada svima kažem da se provere ako misle da nešto nije u redu - rekla je za "The Gazette".

Lin je bolest dijagnostikovana u maju 2023, a zatim je podvrgnuta velikoj operaciji u oktobru pre nego što je dobila radioterapiju. Lekari veruju da su joj uklonili sav rak, ali mora da sačeka još skeniranja koja to potvrđuju.

Ona ima svoj bend i muzika joj mnogo pomaže u lečenju.

- Ja sam zapravo u bendu koji se zove "Shout", koji svira muziku iz 60-ih i nedavno sam sebi kupila skuter. Muzika mi je pomogla da prođem kroz lečenje raka, zaista sam se oslanjala na nju kao inspiraciju i da ostanem pozitivna. Nastup je bio fantastičan, publika je bila neverovatna i svi su bili u neverovatnom raspoloženju.

Linin partner Roj (55) ispričao je koliko je ponosan na Lin i kako se ona nosi sa svojom dijagnozom.

- Kada je Lin tog dana imala bolove u autu, znao sam da nešto nije u redu, mogao sam to reći po izrazu njenog lica. Ohrabrio sam je da ode na termin kod doktora čak i kada je bol nestao, znao sam da vredi proveriti. Ona je bila tako hrabra i pozitivna kroz celu stvar, ona je zaista tako strašno hrabra osoba. Bio je to takav šok i svakako nije bio lak proces, ali ona je prošla kroz to i muzika je bila veliki deo toga - zaključio je suprug.

Lin je ovu priču ispričala kako bi podsetila još jednom na važnost odlaska lekaru na redovne kontrole i čak i onda kada se javi i najmanja sumnja. Da je ignorisala svoj bol sada verovatno ne bi mogla da nastavi da svira svoju muziku i ide na koncerte omiljenih pevača.

Ona je inače deljenjem svojih fotografija na kojima bez kose nastupa na bini želela da demonstrativno pokaže koliko vrednuje svaku sekundu svog života, koji je uspela da sačuva, kao i da drugima ulije nadu u uspešnost lečenja i ozdravljenja.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ana Dornik o borbi sa rakom dojke

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje