• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Najveći strah ove mame će vas rasplakati: "Posle nadimanja su mi rekli da mi je ostalo još 6 meseci života"

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Još uvek Sofi nije uspela da skupi novac za tešku terapiju

  • 0
Bolnica devojka žena  lečenje bolesnička soba infuzija Foto-ilustracija: Shutterstock

Sofi Luiz Rajt (34) iz Devona se život u jednom trenutku okrenuo za 180 stepeni. Nije ni slutila da će život toliko da joj zavisi i da će zapravo proći agoniju kako bi sačuvala "živu glavu".

Potpuno iznenada, ona je jednog dana počela da oseća tešku kiselu u želucu da bi joj kolege lekari, pošto je ona medicinski radnik, rekli da ima polipe na sluznici debelog creva ili da je u pitanju čir na želucu. Podvrgnuta je operaciji u maju 2023. godine, ali kiselina i dalje nije prolazila. Tek kada je ona počela da krvari iz reproduktivnog organa, lekari su shvatili da je stvar ozbiljna i da je to simptom.

Borila se Sofi sa bolom ispod rebara i povraćanjem ali je mislila da je to uobičajeno posle uklanjanja polipa za šta joj je rečeno da joj je potrebno oko 12 nedelja za oporavak. Biopsija koja je urađena tokom operacija pokazala je negativni rezultat, ali je Sofi verovala da ipak nešto ne valja, piše "Daily Mail".

U međuvremenu je postepeno gubila snagu, postala je umornija, a i gubila je težinu. Postala je toliko vezana za kuću da je morala da otkazuje planove sa prijateljima. Kako kaže, život joj je uništen jer se stalno pitala šta joj je iako su joj rezultati bili dobri.

Posle brojnih analiza, u oktobru joj je dijagnostikovan terminalni rak creva pošto su ustanovili da ima refluks kiseline, on se proširio na jetru i na kičmu - ujedno joj je ostalo šest meseci života. Njoj je odmah pala na pamet pomisao da će je njena trogodišnja ćerkica - zaboraviti.

- Kada mi neko sad pomene moju ćerkicu ili pomislim na vreme koje mi je preostalo sa njom, ne mogu da obuzdam emocije. Moj najveći strah je da ne budem tu da je gledam kako raste. Ne želim da me neko zameni, želim da sam joj zauvek tu - rekla je Sofi smatrajući da je ona još mala i da se neće mnogo toga sećati iz ove životne faze.

Sofi je rekla da bi rado volela da živi do kraja života sa rakom samo da bude pored svog deteta. Takođe, smatra da niko u njenim mladim godinama ne treba da se bori sa rakom.

Odlučila je da se leči ali u Nemačkoj, pošto joj u Velikoj Britaniji to nije omogućeno. Pronašla je tretmane koji imaju za cilj da smanje tumore unošenjem hemoterapije direktno u jetru, a ne u celo telo sve dok tumor potpuno ne nestane. Međutim, to je koštalo nešto više od 3000 funti po terapiji, a treba da ih obavi 10. Još uvek ona sa partnerom Luisom (35) skupljaju novac.

Koji su simptomi raka creva?

  • Krvarenje iz donjeg dela tela
  • Nadimanje
  • Gubitak težine
  • Bol u stomaku
  • Promene u stolici
  • Dijareja

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Princeza od Velsa objavila da je pod preventivnom hemioterapijom

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje