• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Sesiliji je počela da trne šaka, pa cela ruka, a onda je dobila dijagnozu: "Trebalo je saopštiti deci"

E. O.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Sve je počelo bezazleno, nije mogla da poveže simptome sa strašnom bolešću

  • 0

Sesilija (52) je bila udata, imala dvoje dece i živela sasvim normalan život. Uživala je za svoj rođendan kada je sa porodicom otputovala u Škotsku, a nisu ni sanjali da je to njihovo poslednje putovanje ni da će im se životi za koji mesec totalno promeniti.

Po povratku sa putovanja koje je proteklo u najboljem redu, Sesilija je želela da zasadi baštu i napravi povrtnjak. U tome joj je pomagao i muž, zajedno su pripremali zemlju za razno povrće i posle napornog dana otišli su da se odmore. Tada je, krajem marta, Sesilija počela da oseća peckanje u levoj šaci, a posle par dana to peckanje se proširilo i na celu ruku.

Pozvali su lekara koji im je rekao da simptomi zvuče kao da ima sindrom karpalnog tunela, piše "The Sun". Sve je to u tom trenutku imalo smisla jer je imala osećaj peckanja, utrnulosti, a ponekad i bol u ruci kao što definicija i sugeriše.

Zakazala je pregled kod fizioterapeuta koji joj je rekao da mora hitno kod neurologa jer joj je leva ruka oslabila i osećaj se proširio na levu nogu. Dva dana kasnije Sesilija nije mogla da ustane iz kreveta. Muž je odmah pozvao hitnu pomoć koja je preporučila da ode na skener kako bi dobila dalje objašnjenje. Onda im je stigla strašna vest. Skeniranjem su otkrili abnormalni rast supstanci u mozgu koji zahteva dalju istragu.

Dve nedelje kasnije zakazala je pregled na neurološkom odeljenju gde su joj rekli da ima agresivan i neizlečiv tumor na mozgu. Ukoliko odmah počne da se leči, njen život može trajati od 12 do 18 meseci.

- Ništa vas ne može pripremiti za ovu vest. To je osećaj potpune bespomoćnosti. U povratku kući, jedva da smo progovorili - rekao je njen muž.

Sada je ostao možda i najteži deo - reći deci: ćerki od 18 i sinu od 14 godina.

U narednih šest nedelja, Sesilija je od potpuno sposobne i zdrave osobe postala nesposobna da hoda, da se kupa ili oblači. Bila je neprepoznatljiva. Kako je otkrila porodici, nedostaje joj stari život, da kuva ručak i izađe da prošeta psa.

Zakazala je biopsiju početkom maja koja bi mogla da odredi dalji tok lečenja koji bi mogao njen život koliko-toliko da olakša. Dan pre biopsije mahala je deci i plakala.

- Tada nisam shvatao, ali ona je znala. Znala je da poslednji put vidi svoju decu - rekao je muž.

Nažalost, Sesilija nikad nije stigla do operacione sale. Doživela je krvarenje u mozgu i lekar je rekao da moraju da pokušaju da uklone tumor ili jednostavno da je puste da ode. Zamolio je prijateljicu da dovede decu u bolnicu, da se oproste od mame i da je malo verovatno da će preživeti noć. Bio je to najgori trenutak u njegovom životu.

Iako je Sesilija bila u komi, doktori su rekli da ona može da ih čuje, pa su joj upućivali najlepše reči.

Nažalost, sutradan ujutru je poslednji put udahnula i to je bilo nešto najteže što je njen muž doživeo.

Obećao joj je da će biti dobar otac njihovoj deci i to radi najbolje što zna.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Princeza od Velsa objavila da je pod preventivnom hemioterapijom

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje