• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Šta Penelope čini jednom od najzgodnijih glumica: Vodi se jednostavnom dijetom, a voda je obavezna

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Lepa španska glumica pridržava se određenih pravila

  • 1
Penelope Kruz Cruz Foto: Profimedia/Alberto Ortega/Zuma Press

Penelope Kruz je nedavno proslavila 50. rođendan, u šta bi malo njih poverovalo. Ova španska glumica izuzetno vodi računa o sebi, svom izgledu ali i zdravlju, pa se javnost pita koja je tajna njenog dobrog izgleda.

U pitanju je mediteranska dijeta i rutina vežbanja koja pomaže telu da ostane u formi.

Od čega se sastoji njena ishrana?

Pristup hrani je jednostavan: ona se fokusira na hranu zbog koje se oseća dobro, ali to ne znači da se odrekla baš sve hrane. U svemu tome joj pomaže samokontrola i želja da se oseća snažno i zdravo. U ovoj dijeti, ona jede nemasne proteine, integralne žitarice, sveže povrće i orašaste plodove. Kada god može, ona jede svež avokado i dodaje ekstra devičansko maslinovo ulje.

Doručak

Kada je u pokretu od jutra, što je u Penelopinom slučaju vrlo često, ona doručkuje napolju i u restoranu. Zato bira jednostavan doručak poput jaja sa prilogom od slanine. Tako ubacuje visok sadržaj proteina, a malo ugljenih hidrata.

Kada je kod kuće, onda sprema engleske mafine sa brašnom bez glutena, tu je i avokado i poširana jaja na vrhu. Uz to, jede i grčki jogurt sa sezonskim voćem i malo meda.

Ručak

Za ovaj obrok lepa Špankinja se trudi da ne bude obiman. Zato često u tanjiru ima salatu sa pečenom ribom i sezonskim povrćem. Mediteranska dijeta dozvoljava i razumne porcije pirinča, kinoe ili drugih celih žitarica koje jede uz humus ili pasulj.

Za ručak ona izbegava previše obrađene hrane.

Večera

Ovde je dozvoljeno sve što je sveže. Bitno joj je samo da ne jede previše crvenog mesa, ali ponekad joj se dogodi da priušti sebi i neki odrezak, piše "Rachael Attard".

Uglavnom voli da pojede neko tipično špansko jelo, a često su to riba, jagnjetina ili posni komadi mesa uz malo pirinča ili pasulja. Čak je dozvoljena i poneka čaša vina, ali sve u dozama umerenosti.

Užina

Glumica nikad sebe ne izgladnjuje. Kad god oseti glad, često poseže za orašastim plodovima poput badema ili kikirikija, a tu su u sveže voće.

Šta izbegava od hrane?

Na listi nedozvoljenih namirnica nalazi se gluten i ne pije alkohol, osim u posebnim situacijama. Izbegava da jede meso koje nije iz objekta za slobodni uzgoj. I da, važno je napomenuti da pije dosta vode.

Sve njene obroke ona voli i po nedelju dana unapred da pravi, kako bi uvek bila spremna.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Milan Marić otkrio: Imao sam oscilacije u težini od preko 50 kilograma

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje

Komentari

  • Obozavateljka

    9. maj 2024. | 09:20

    Dobra i zdrava ishrana! Ne jede samo ono sto nije pozeljno i sto steti zdravlju.👍

    Podelite komentar