• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Izgubila je oca od tumora na mozgu, a onda ga je i sama dobila: Uz rizik prekinula lečenje da bi rodila sina

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na Pejdžino iznenađenje, prošle godine je zatrudnela prirodnim putem, iako su doktori rekli da je malo verovatno da će se to dogoditi

  • 0

Iako je bez oca ostala jako rano, osetila je svaki delić njegove neprepričane borbe za životom na svojoj koži. Pejdž Gaudž (27) dijagnostikovan je glioblastom (GBM), agresivni tumor mozga u 25. godini života. Njen otac, Mark Gaudž, preminuo je u 37. godini od istog raka u junu 2000.

Pejdž je bila podvrgnuta operaciji debuliranja, kao i radioterapiji, hemioterapiji i privatno finansiranom tretmanu imunoterapije u Nemačkoj, tokom 2022. i 2023. godine.

A onda se desilo nešto što je izmestilo iz stanja brige. Zatrudnela je i ostavila lečenje po strani, spremna da trudnoću iznese do kraja, bez obzira na sve. Previše je bilo rizično za plod da nastavi sa bilo čime dok ne rodi.

Na Pejdžino iznenađenje, prošle godine je zatrudnela prirodnim putem, iako su doktori rekli da je malo verovatno da će se to dogoditi.

Menadžerka ljudskih resursa i njen verenik Tejlor Alen poželeli su dobrodošlicu svom zdravom dečaku Alfredu 1. aprila 2024.

Pejdž, kao novopečena mama, nada se da će sledećeg meseca ponovo započeti svoj imunoterapijski tretman u Nemačkoj i prikuplja sredstva kako bi pokrila troškove.

Brat trčao maraton da sakupi novac za istraživanje tumora na mozgu

Njen brat Rajan Gaudž (34) trčao je Londonski maraton u njenu čast i prikupio 6.355 funti za dobrotvornu organizaciju za istraživanje tumora mozga.

- Pejdž se vratila da radi puno radno vreme i pokušava da vodi što normalniji život. Bila je toliko oduševljena činjenicom da je trudna da je strah od toga šta bi se moglo dogoditi bez njenog lečenja, iako je to bilo nešto o čemu su ona i Tejlor zaista morali da razmišljaju - ostao u pozadini. Sada ona to mora da vrati na pravi put. Ne bih trčao maraton i progurao sebe kroz taj bol bez dobrog razloga, a dobrotvorna organizacija mi ga je dala. Znajući kroz šta Pejdž prolazi i koliko je malo istraživanja napredovalo otkako smo izgubili oca, poželeo sam da pomognem - rekao je Rajan, grafički dizajner iz Harold Vuda u istočnom Londonu.

Pre same dijagnoze, Pejdž je imala učestale glavobolje i nizak nivo energije, a sve to je prepisala inače niskim nivoima gvožđa. Ali nakon napada i gubljenja svesti, kao i MR skeniranja, Pejdž je dijagnostikovan glioblastom u oktobru 2021.

U martu 2022. počela je sa lečenjem, ali je u leto 2023. neočekivano saznala da je trudna - i morala je da prekine lečenje.

Nakon što je dočekala bebu Alfreda u aprilu 2024, Pejdž je spremna da se vrati svom lečenju - i otišla je da gleda kako njen brat trči maraton prošle nedelje, zahvalna što tako veliku stvar radi u njeno ime.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Žena svira violinu tokom operacije tumora na mozgu: Čudo medicine u jednom snimku

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje