• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ova mama je krvarila toliko da joj je trebalo barem 30 uložaka dnevno: Šokiralo ju je šta su lekari otkrili

E. O.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Uplašila se da nije u potpunosti uklonjen rak, ali je zapravo bilo nešto sasvim drugačije

  • 0

Džejd Vilijams, 31, menadžerka lanca restorana brze hrane, iz Bejsingstouka u Hempširu, počela je da ima obilne menstruacije nakon rođenja svog prvog deteta u novembru 2012. godine.

No, kod Džejd to nisu samo "obilne menstruacije", već je krvarenje dostiglo stadium da je Džejd trošila barem 30 uložaka dnevno i oblačila po dva para pantalona. Iako su joj lekari prepisali nekoliko lekova koji bi "trebalo da dovedu sve u red", njoj to nije pomoglo. Od tada, nisu bili sigurni koji je tačno uzrok bio njenog problema.

Takođe, Džejd otkriva da je nekolicinu puta u toku mesntrualnog perioda imala jaka nadimanja i da joj je stomak bio "veći nego u trudnoći".

- Jedva sam mogla da izađem iz kuće. Nosila sam donji veš, ogromne uloške, helanke, pantalone, a onda sam ipak morala da idem kući da se presvučem zbog curenja - govori ona, piše "Yahoo".

Džejd kaže da su njeni ciklusi uticali na sve aspekte njenog života - s obzirom da je morala da otkaže planove, uzme slobodno vreme i menja odeću nekoliko puta dnevno, bez obzira na silnu zaštitu koju je nosila.

Nakon decenije bez ikakve ideje šta bi moglo biti uzrok, odlučila je da dalje traži odgovor i prešla u drugu bolnicu u nadi da će dobiti odgovore.

- Rekla sam im da ne mogu da nastavim ovako da živim. Znala sam da to nije normalno i da neće tek tako prestati. U oktobru 2023. godine mi je odrađeno skeniranje i nakon rezultata, odmah sam pozvana na hitnu biopsiju - navodi ona.

Nakon rođenja njenog prvog deteta, pre više od 10 godina, Džejd je trebalo lečenjem da ukloni ćelije raka iz njenog grlića materice.

Dakle, kada su, nakon analize njenog skeniranja, lekari rekli da krvarenje nije posledica endometrioze kao što je ona sumnjala, Vilijamsova je postala sve zabrinutija da bi to moglo biti posledica raka koji je još uvek prisutan.

Srećom, nakon daljih biopsija i eksplorativne operacije sledećeg meseca, lekari su potvrdili da nema kancera. Međutim, konačno su otkrili razlog njenih obilnih menstruacija - krvarila je iz dve spojene materice, stanje poznato kao duplirana materica.

- Lekari su rekli da je to jedna od milion šansi da je imam.  Rekli su da stanje izaziva prevremeni porođaj, a sve moje bebe su bile rano rođene, tako da to ima smisla.

Iako nisu bili sigurni šta je to tačno izazvalo, nakon istraživačke operacije, druga materica je počela da otkazuje i na kraju blokirala - objašnjava ona.

I, nakon što je umetnuta spirala u njenu funkcionalnu matericu, njeno krvarenje je usporilo do nivoa kada je postalo podnošljivo.

- Moja situacija je sada mnogo bolja. Ranije sam stalno koristio jastučiće za grčeve i dnevno koristila bezbroj higijenskih uložaka dnevno. Leti bih morala da nosim jaknu u slučaju da je treba da je zavežem oko struka.  Sada mogu da idem na plivanje sa svojom decom, dok kad god su me ranije pitali, morala sam da odbijam.

- Pošto je krvarenje pod kontrolom, mogla sam da se vratim na posao – i ovog leta ću prvi put moći da nosim šorts i haljine. Ali ovo stanje mi je uništilo život deset godina i potrebno nam je više istraživanja o tome. Želim da se žene ne plaše da vode računa o svom telu - govori Džejd.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Šta raditi kada nema alarma za uzbunu: Ove bolesti su smrtonosne, a ne daju nikakve simptome!

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje