• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dvema devojčicama u 6 dana umrli i majka i otac: Bez roditelja ostale zbog dve opake bolesti

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Par, koji je živeo u Krajstčerču na Novom Zelandu, iza sebe je ostavio dve ćerke Orijanu (8) i Emili (4).

  • 0

Dve devojčice su ostale siročad nakon što su im majka i otac umrli od raka u šest dana.

Najdžel Džojs se borio sa tumorom na mozgu, glioblastomom i preminuo je 31. maja.

Njegova supruga Marjan umrla je od raka dojke 6. juna.

Bračni par je svoje dijagnoze dobio pre nekoliko godina. Na žalost, Marjan je završila terapiju zračenjem i činilo se da će sve biti dobro i da raka više nema, ali nakon što je pre tri nedelje imala napade, lekari su otkrili da se bolest proširila na njen mozak.

Suprug Najdžel i otac devojčica je pretrpeo imao je zdravstvenu krizu krajem maja i smešten je na palijativno zbrinjavanje. Umro je ubrzo kasnije.

Par, koji je živeo u Krajstčerču na Novom Zelandu, iza sebe je ostavio dve ćerke Orijanu (8) i Emili (4).

Sahrana supružnika će se održati na koledžu Sent Endru u Krajstčerču u nedelju, a već je organizovana akcija prikupljanja sredstava za pomoć devojčicama.

Porodična prijateljica Anđela Hokins rekla je da je Marjam Džojs bila blage naravi i imala je "ljubaznost koja je uvek izvlačila ono najbolje u svima".

- Marjan je bila zaista izuzetna osoba koja je ostavila trajan uticaj na one oko sebe. Njeno nasleđe će živeti kroz njenu decu i porodicu i mnoge živote koje je dotakla svojom dobrotom i lepom prirodom. Neka Marjan i Najdžel počivaju u miru, i neka njihovo sećanje nastavi da donosi utehu i inspiraciju svima koji su ih poznavali - rekla je o njima kako prenosi "news.com.au".

Najdžel Džojs je ostao upamćen po svojoj ljubaznoj i nežnoj duši, a on i njegova supruga su posvetili svoje živote podizanju svoje dve devojčice.

- Njihova ljubav i posvećenost porodici bili su očigledni u svemu što su radili - rekla je prijateljica Anđela Hokins za "Chris Linch Media".

- Oboje su voleli život i duboko su cenili svoju porodicu. Uprkos teškim vremenima u poslednjih pet nedelja, i Marjan i Najdžel se nikada nisu žalili. Oni su ostali jaki, ujedinjeni i otporni, pokazujući svima pravo značenje ljubavi i posvećenosti. Svet bi bio bolje mesto da su u njemu i Najdžel i Marjan.

Akcija prikupljanja sredstava je do sada rezultirala donacijama od više od 120.000 dolara.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ana Dornik o borbi sa rakom dojke

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje