• 2

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bila je na vrhuncu slave, a onda je završila na ulici: Pop zvezda se vratila i progovorila o paklu industrije

N. K.

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Što sam se više izgladnjivala, više su mi se divili"

  • 2
Kesha, Keša Foto: HEM / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Pevačica Keša se godinama borila sa bulimijom i anoreksijom koje su se, kako je izjavila, pogoršale otkako je njena profesionalna karijera uzela maha. Kako je navela - što je bila slavnija, bolest ju je više "proždirala".

- Mislila sam da ne treba da jedem. Kada sam jela, povraćala sam jer je za mene to bio užasavajuć čin. Sramila sam se sebe kad god bih jela. Što sam se više izgladnjivala, ljudi su mi se više divili. Govorili su da izgledam zapanjujuće i predivno. Da nastavim da radim šta god da radim. U jednom momentu, više nisam funkcionisala - rekla je.

Hrana je obuzimala njen um od jutra do večeri, konstantno je proveravala kilažu i obime. Potom je odlučila da prekine disfunkcionalno ponašanje i prijavi se na rehabilitaciju.

Keša je priznala da je deset godina bila zarobljena u kandžama opsesije i da nije pronalazila rešenje i put do slobode. U eseju za Teen Vogue, podelila je kako su paparaco fotografije i neljubazne fraze podstakle njenu bolest, priznajući koliko je bilo strašno kada su je pojedinci nesvesno inspirisali da ostaje nezdravo mršava.

- Znala sam da sam uništavala svoje zdravlje izgladnjivanjem, ali društvo je govorilo potvrdne stvari. Muka mi je od sramoćanja tuđih tela. Osećala sam se kao da je deo mog posla da budem mršava koliko god je to izvodljivo. U jednom momentu sam postala suicidna. Nisam želela da se ubijem na putu do uspeha, da živim osakaćena nervozom i nesigurnostima.

Keša nije nastavila život po nerealnim očekivanjima industrije i društva, odlučila je da se bori za sebe. Ovih dana vreme provodi u prirodi, umesto na društvenim mrežama, i smatra da je na putu izlečenja, prenosi "Rapduma". A paparaci su je ovih dana "uhvatili" na plaži Meksika, gde je pokazala transformaciju koja potvrđuje pevačicine reči o oporavku.


Pevačica je prošla i borbu sa menažerom, Dr. Luke, koga je tužila za silovanje. Nije uspela da dokaže tvrdnje, posle čega je usledila njegova osveta - nije mogla da snima i zarađuje, te je završila bez posla. Na sreću fanova, vratila se na scenu albumom "Rainbow".

Zbog ugovora koji je potpisala, moraće sačekati još četiri godine da ponovno može da koristi svoj glas u javne svrhe.

Najnovije fotografije pokazuju da je pevačici pauza prijala i najavljuju njene nove pobede.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Tea objasnila kako izgleda život sa celijakijom, evo koliko je komplikovana bezglutenska ishrana

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje

Komentari

  • Bhm

    27. jun 2024. | 16:52

    Ne daj Bože nikome.Ko to nije video taj je srećan čovek.

    Podelite komentar

  • Dusan

    27. jun 2024. | 16:01

    Sve za divljenje. Telesno prvo, mentalno ako se korisnik-ca seti

    Podelite komentar