• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Čovek objavio da je rođen sa po četiri prsta na rukama: Na njegovo iznenađenje i drugi su prijavili isto

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Čovek koji je „rođen sa četiri prsta” na svakoj ruci dao je uvid u to kakav je njegov život. Mnogi su postavljali pitanja nakon što su videli njegove ruke

  • 0
Prekrštene ruke, muškarac Foto: Shutterstock

Anonimni muškarac otkrio je na popularnom forumu da nema srednje prste na obe ruke i da je rođen sa po svega četiri prsta na svakoj ruci. Ovo je pokrenulo ozbiljnu temu o prihvatanju telesnih nedostataka.

Mnoge forumaše koji su ispratili ovu objavi, pre svega je zanimalo kako se to dogodilo, pa im je mladić objasnio otkud to da ima svega osam prstiju.

- Zdravo svima, kao što vidite na slici – nedostaje mi srednji prst na obe ruke. Stanje se zove oligodaktilija. Kao jednogodišnjak operisao sam kosti sa srednjeg prsta na levoj ruci, jer su bile nerazvijene i „zaglavljene“ na zadnjoj strani dlana (odmah ispod mesta gde treba da počinje srednji prst) .Na mojoj desnoj ruci – srednji prst i domali prst su spojeni kao jedan prst - opisao je svoje stanje ovaj momak na Redditu, kako prenosi "Mirror".

I was born with four fingers (missing the middle finger) byu/kuparata inmildlyinteresting

Ovo je nateralo mnoge da progovore i o svojim delovima tela. Jedni su imali mnoštvo pitanja jer nikada ranije nisu videli nešto slično, a on im je duhovito odgovarao sa opaskama poput da jednostavno mora da „trubi i viče“ kada je ozbiljno nezadovoljan tokom vožnje (aludirajući na neverbalne "psovke" i funkciju srednjeg prsta u njima). Neki su mu čak i uzvratilia "Mora da si veoma ljubazan".

Međutim, drugi su pak i ranije čuli za ovo stanje i ispričali svoje priče.

- Moja rođaka ima potpuno isto stanje, a takođe je imala operacije kao mala kako bi joj se omogućilo da koristi šake. Osim toga, ona živi prilično kul život i veoma sam ponosan sam na nju. Kad sam bio mlađi primećivao sam njene ruke, ali danas kada sam u njenoj blizini, to ni ne privlači moju pažnju niti primećujem. Želim vam sve najbolje - napisao je jedan korisnik foruma.

A neki su se i oduševili.

- Ovo je verovatno najfantastičnija slika koju sam video u poslednje vreme. Te ruke izgledaju apsolutno kao remek delo. Posebno mi se dopada kako može da se vidi gde se prsti nikada nisu potpuno razdvojili na desnoj ruci, a na levoj su umetničko delo. Genetska lutrija. Prelepo! - poručio je forumaš nepoznatom mladiću.

Dečko koji je postavio snimak strpljivo je odgovarao na mnoga pitanja ljudi, a par puta je i sam "bacio" šalu - dve. Sa zadovoljstvom je objasnio kako to stanje utiče na njegov život i prihvatio je mnoge komentare.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Deformacije na prstima otkrivaju jedan od vaših najvećih poroka

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje