• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hit na mrežama: Žena se maže margarinom za tamniji ten, a evo šta o tome kaže dermatolog

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iako mogu da biraju u ponudi mnogobrojnih krema koje sadrže zaštitne faktore, u poslednje vreme se dolazi do zaključka da su žene pronašle nov način kako da se vrate sa letovanja tamnijeg tena

  • 0
Predrag Poleksić dermatolog, sunčanje maslac Foto-kolaž: Shutterstock, Privatna arhiva/Predrag Poleksić

Na razne načine se žene dovijaju kako bi tokom leta imale onu lepu preplanulu i bronzanu boju kože. Iako mogu da biraju  u ponudi mnogobrojnih krema koje sadrže zaštitne faktore, u poslednje vreme se dolazi do zaključka da su pronašle nov način o tome kako da se vrate sa letovanja tamnijeg tena.

Naime, na bivšem "Tviteru", današnjoj društvenoj mreži "X", pojavila se interesantna fotografija na kojoj se jedna korisnica iste pohvalila da se, umesto kreme za SPF-om, maže - margarinom.

Ona je, kako kaže, oduševljena rezultatima i bojom koju polako dobija posle tretiranja margarina.

- "Nema dalje", "Žene su spremne na sve zbog tena", "Ovo se u moje vreme mazalo na hleb" ... i slični komentari su se mogli videli ispod objave.

To nas je navelo da potražimo stručno mišljenje dermatologa Predraga Poleksića, da nam objasni i približi ovu temu i da nam obrazloži dobre i loše strane.

- Naravno da mazanje margarinom nije zdravo jer u njemu nema SPF. Koža se bukvalno prži kao u tiganju. Reći ću i da generalno margarin nije zdrav zbog mikroplastike koju sadrži u sebi, tako da se sa dermatološke strane to uopšte ne preporučuje - jasan je naš sagovornik.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Jedan odlazak u solarijum može biti koban: Odgovori dr Aleksandre na bitna pitanja o koži

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje