• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako se hrani Sindi Kraford? 7 saveta da uvek budete zdravi i vitki

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Njena kilaža se godinama nije menjala

  • 0
Sindi Kraford Foto: @MALIBUUSTARS YOUTUBE / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Poznata manekenka Sindi Kraford (57), kada se pojavila, sve je zasenila svojom lepotom i jednostavnošću. I pored toga što više nije aktivna manekenka, ona i dalje vodi računa o tome šta unosi u telo i kako se hrani.

Ona se pridržava jednostavnog režima ishrane i ne podrazumeva velika odricanja.

Jede hranu sa niskim glikemijskim indeksom

Kao primer za ovu vrstu hrane jeste brokoli sa malo soli, piše "Eat this". Sindi se odlučila za ovu hranu jer utiče na nizak nivo šećera u krvi.

Telo je sporije vari i apsorbuje, što dovodi do postepenog oslobađanja glukoze u krvotok. To automatski pomaže u održavanju stabilnog niova šećera u krvi. U tu hranu spadaju brokoli, spanać, kelj, paprika, karfiol, sočivo, pasulj, zob, bademi, orasi, čia semenke, pomorandže, jabuke, bobičasto voće. smeđi pirinač, grčki jogurt, mleko, sveži sir, ćuretina, riba, tofu, jaja.

Gricka humus sa povrćem

U svom planu ishrane ona mora pronaći i prostor za užinu sa humusom i povrćem. To je definitivno zdrava užina ako se jede umereno, a prirodno ima malo kalorija.

Pije toplu vodu sa limunom

Pre nego što uradi bilo šta u toku dana, ona čim ustane popije toplu vodu sa limunom koja ima brojne zdravstvene prednosti. Osim unošenja dovoljne količine vitamina C u organizam, takođe ostajete i hidrirani.

Voda s limunom Foto: Shutterstock

Svakog jutra pije proteinski šejk

Podelila je jednom prilikom Sindi recept za njen proteinski šejk.

Potrebna je jedna šolja bademovog mleka, trećina smrznute banane, 1 šolja spanaća, 10 listova sveže nane, 1 kašičica proteina i malo kakaa. Sve to treba izmiksati i piti ujutru u vidu doručka i odmah ćete uneti dovoljan broj proteina koji vam pomaže da ostanete vitki i zdravi.

Vodi računa odakle je hrana

Ona se isključivo hrani organskom hranom i bez GMO. Znanje odakle dolazi njena hrana može da rasvetli njenu svežinu i uticaj njene proizvodnje na životnu sredinu.

Mnogo badema

Ovo orašasto voće je bogati vlaknima, zdravim mastima i proteinima, a svi oni su neophodni za zdravlje ljudi. Njihovim unošenjem ćete smanjiti loš holesterol u krvi i poboljšati zdravlje srce, a uz to poboljšaćete optimizaciju varenja i pravilnog pražnjenja creva. Takođe, odličan je za podršku mišiča i postizanja sitosti.

Jede dosta salata

Na njenom planu i programu je i dosta različitih salata. Najviše voli da jede salatu od rukole i listova zelenog čaja. Time unosi razne vitamine u sebe, kao i minerale, zdrave masti i vlakna, a pritom će ostati u dozvoljenom unosu niskokalorične hrane.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Istina o vitaminu D3 i zašto moramo da ga unosimo suplementacijom svaki dan

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje