• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Muškarci mogu da ublaže opadanje kose jednim pićem koje je svima dostupno?

N. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Više od 50 odsto muškaraca doživi gubitak kose do 50. godine

  • 0
Hair loss Foto: Shutterstock

Gubitak kose može se pripisati raznim faktorima, ali jedan stručnjak je otkrio da uobičajeno piće može povećati šanse da sprečite ovo stanje. Eva Praudman, specijalista za kosu, ponudila je svoj najbolji savet za borbu protiv ćelavosti kod muškaraca, jer više od 50 odsto muškaraca doživi gubitak kose do 50. godine.

- Gubitak kose je potpuno normalan proces koji pogađa mnoge muškarce. Međutim, to ne znači da nije izazovan, a promene u kosi često mogu dovesti do gubitka samopouzdanja, pa čak i anksioznosti - navodi Eva.

Eva je počela od iznenađujućeg predloga: pijte više vode.

- Kosa sadrži oko 10 odsto vode i potrebna joj je hidratacija kao i ostatku našeg tela. Dakle, pijte puno vode tokom dana, ciljajući na oko 3 litre dnevno.

Takođe je naglasila važnost uravnotežene ishrane prepune izvora proteina kao što su nemasno meso, riba i pasulj koji podstiču proizvodnju keratina, kao i omega-3 masne kiseline koje su superheroji za vaše vlasište, bore se protiv upale i neguju vaše korenje.

Za one koji žele da zaobiđu stanjivanje niti, uklanjanje stresa bi trebalo da bude na dnevnom redu jer visoki nivoi stresa povećavaju dihidrotestosteron (DHT), najvećeg neprijatelja zdrave kose. Razmislite o kolagenu, superzvezdi koja jača vlasište, i mešavini vitamina i minerala uključujući vitamin D, E, cink i gvožđe za vrhunsko zdravlje kose, prenosi "Mirror".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Potresan snimak Alise Milano, gubi kosu nakon korona virusa

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje