• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Marku se pojavio plik na ruci, mislio da je ujed, lekari posumnjali na najgore: "Ovo niko nikad nije video"

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Učesnik "Survajvera" proveo je u bolnici više od 20 dana

  • 0

Marka Kovačevića prepoznajemo po učestvovanju u emisiji "Survajver", a na svom "Tiktoku" podelio je svoje strašno iskustvo sa iznenadnim plikom na ruci.

Sve je počelo kada je raskinuo sa devojkom i odlučio da petak veče provede sa društvom u izlasku ili kako kaže, da proslavi. Kada se probudio ujutru, imao je i šta da vidi. Na ruci mu se pojavio plik, poveći, ali ni blizu onakvog kakav je bio kasnije.

Plik je bio već kao balončić ispunjen žutom tečnošću. Kako je dalje opisivao, pomislio je da ga je neko zakačio cigarom, a da nije primetio. Upitao je drugaricu da li je moguće da se takav plik stvori kada se koža zakači žarom cigarete, ali mu je ona rekla da to nije slučaj.

- Onda sam pomislio da me je ujeo neki pauk ili neki insekt i da sam možda alergičan. Otišao sam u dom zdravlja, tamo su mi rekli da je verovatno od ujeda pauka i dali su mi dve injekcije uz napomenu da će mi kasnije biti bolje - priseća se Marko.

Međutim, stanje ruke mu se pogoršavalo, plik se povećavao a crvenilo je počelo da se širi po celoj podlaktici. Otišao je na kliniku, gde je nakon dužeg čekanja odlučio da zatraži da ga neko pregleda što pre.

- Doktorka me je samo pogledala i rekla: "Hitno zadržavanje u bolnici". Kad sam je upitao zašto, ona mi je rekla kako ne sme da mi kaže i kako sumnjaju na najgore - prepričava dalje.

@mkxrema insta: mkxrema Storytime 😱 #fyp #survivorsrbija #life #storytime #health ♬ original sound - Marko Kovacevic

Poslali su ga  na analizu krvi, ali mu nisu govorili našta sumnjaju kada su rekli "da sumnjaju u najgore". Dva dana je proveo u bolnici sa mislima da će možda ostati bez ruke.

- U Dominikanskoj Republici i u još jednoj državi u Africi postoji neka buba, koja, kad te ujede, krene da izjeda mišićno tkivo i to se širi po ostatku tela. Jedini način da se  to zaustavi, jeste da se pronađe gde je početak i da se iseče - objašnjava Marko šta je čuo kao sumnju lekara, koja, srećom, nije bila krajnji uzrok njegovog plika.

Dodaje da je veče pre bio na splavovima na Savi i da je bio daleko od pomenutih zemalja. Dvadeset dana je još proveo u bolnici, gde mu se stanje na ruci pogoršavalo toliko da je bila cela previjena. 

- Pregledalo me je 25 lekara, ne preterujem, pa čak i studenti. Niko nikad nije video to i nemaju objašnjenje šta je. Oni veruju da me je ujeo neki insekt i da mi je napravio havariju u organizmu. Ne postoji medicinsko objašnjenje šta se meni desilo.

Najgore od svega mi je što znam da se ta neka buba nalazi u Dominikanskoj Republici, a ja sam ove godine u februaru učestvovao u "Survajveru", koji se snima tamo - završava Marko.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Zdravo sa Ivanom: Gost direktorka "Batuta" prof. dr Verica Jovanović

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje