• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Emi su doktori govorili da pati od obilnih menstruacija, a onda je usledila smrtonosna dijagnoza

N. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Da su doktori ranije saslušali moju zabrinutost, možda ne bih bila u užasnoj situaciji"

  • 0

Mami koju su pet puta doktori vratili kući iz hitne pomoći, rekavši joj da "samo ima jaku menstruaciju", dijagnostikovan je rak u četvrtom stadijumu.

Ema Mekuiti je neprekidno krvarila i imala je jak bol kada je prvi put posetila hitnu pomoć, u februaru. Ali posle 15-satnog čekanja u agoniji, osoblje ju je jednostavno poslalo kući sa jakim lekovima protiv bolova.

Tokom još četiri posete u narednih nekoliko meseci, svaki put joj je rečeno da ima menoragiju (obilne menstruacije), a jedini testovi koji su sprovedeni su bili uzorci urina.

Kasnije ju je član porodice ubedio da ode u bolnicu u Ulsteru, gde joj je postavljena poražavajuća dijagnoza.

Ema nije znala da su tumori rasli na grliću materice, materici i bešici, zbog čega je osećala jak bol i nije mogla pravilno da hoda.

Da bude još gore, doktori su joj takođe rekli da je rak počeo da se širi na druge delove tela. Dok se pripremala za agresivno lečenje raka u narednim nedeljama, Ema je takođe patila od otkazivanja bubrega i sepse - smrtonosnog stanja koje može da ubije za nekoliko sati ako se ne leči na vreme.

- Da su doktori ranije saslušali moju zabrinutost, možda ne bih bila u užasnoj situaciji u kojoj sada moram da se lečim od raka četvrtog stadijuma i više tumora. Moje stanje se toliko pogoršalo da sada jedva mogu da hodam i potrebna mi je pomoć da odem bilo gde. Samo bih volela da su me saslušali - rekla je Ema, a prenosi "Mirror".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Šetnja će nam razbistriti um i spasiti depresije, a san od 8h dati zdravu energiju

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje