• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jeo samo 1 jabuku dnevno da bi za ulogu Džokera smršao 24 kilograma: Glumac otkrio šta je radio ovog puta

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Režiser Tod Filips je još ranije rekao za "USA Today" da je želeo da Džoker izgleda "pothranjeno, mršavo i gladno"

  • 0
Joaquin Phoenix Foto: Profimedia

Profesionalni glumci često prolaze kroz izazovna iskustva, kada pokušavaju da što realnije dočaraju likove koje tumače. Interpretirajući Džokera u istoimenom filmu Toda Filipsa, čiji je nastavak sada u Veneciji osvojio Zlatnog lava, glumac Hoakin Finiks, suočio se sa brojnim zdravstvenim problemima.

On je za medije ispričao svoju striktnu dijetu uz pomoć koje je uspeo da smrša čak 24 kilograma za vrlo kratak vremenski period, što se da ukoliko se uporedi to kako je izgledao na snimanju filma Ridlija Skota "Napoleon".

Da bi postao Džoker, Finiks je prošao kroz drastičnu fizičku i mentalnu transformaciju, izgubivši 24 kilograma uz strogu dijetu. Ovaj ekstremni gubitak kilograma pružio je Finiksu pojačan osećaj kontrole i fokusa, što je bilo ključno za istraživanje složene psihe lika.

Finiksova restriktivna dijeta sastojala se prvenstveno od niskokalorične hrane, i on je pažljivo pratio ishranu kako bi postigao izgled potreban za ulogu. Pored fizičke transformacije, gubitak kilograma uticao je i na njegovo mentalno stanje, omogućavajući mu dublje povezivanje sa ranjivošću i padom u ludilo.

- Zanimljivo je da sam očekivao i bio spreman da mi se sa gubitkom težine jave osećaji nezadovoljstva, gladi, određene slabosti, ali ono što nisam predvideo bio je takav osećaj fluidnosti koju sam osetio fizički. Osećao sam se kao da mogu da pomeram svoje telo na načine na koje do tada nisam bio u stanju - rekao je glumac.

Režiser Tod Filips je još ranije rekao za "USA Today" da je želeo da Džoker izgleda "pothranjeno, mršavo i gladno". Feniks, koji je radio sa nutricionistom, rekao je za da je njegova ishrana uključivala jabuke, zelenu salatu i pasulj.

Ipak, prema drugim navodima, izgleda da je Feniks isprva odbio da se konsultuje sa nutricionistom za svoj režim mršavljenja, umesto toga je odlučio da jede samo jednu jabuku dnevno i izgubio je kilograme u rekordnom roku.

A kada je novi film u pitanju, stvari više nisu tako rigorozne.

- Neću da govorim o specifičnostima ishrane, jer samo mislim da to niko ne želi da čuje. Ali ovaj put je bilo malo komplikovanije samo zato što smo radili toliko plesnih proba, što nisam imao prošli put. Tako da je bilo malo teže, ali je bezbedno. Ali u pravu ste, sada imam 49 godina, verovatno ne bi trebalo da radim ovo ponovo. Ovo je verovatno to za mene - rekao je glumac za "Variety".

(Ona.rs/USA Today/GQ/Variety)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Više nikada nećete držati dijetu: Nutricionista Ana Petrović o jedinom zdravom načinu za mršavljenje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje