• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Žena (53) je 40 dana pila sok od pomorandže, pa pokazala kako joj izgleda telo: Javili su se i nutricionisti

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na društvenim mrežama je snimak pobrao veliki broj komentara

  • 1

En Ozborn (53) već neko vreme na društvenim mrežama objavljuje višestruke prednosti koje voće daje našem telu, a onda je rešila da napravi jedan eksperiment. Odlučila je da 40 dana pije isključivo samo sok od pomorandže.

Na njenim snimcima koje je objavljivala na mrežama, pokazala je kako joj izgleda telo posle ovog ogleda i zaista se mogla videti fizička promena. En je poznata po tome što joj se ishrana bazira na voću i veganskoj hrani - odnosno jede samo voće, povrće i orašaste plodove, pa joj nije bilo preterano teško da se opredeli samo za sok od pomorandže.

Snimak je brzo postao viralan i u njemu je izjavila da je iskusila višestruke koristi na emocionalnom i fizičkom nivou. Na ovu odluku se odlučila posle silnih dijeta koje je isprobavala koje su možda mogle da izgledaju i opasnije.

Napominjemo da pre nego što odlučite da promenite svoju ishranu ili slično, treba da se konsultujete sa lekarom.

Šta joj je doneo sok od pomorandže?

Sadrži dosta vitamina C koji zauzima nesumnjivo centralno mesto u telu - pomaže jačanju imunološkog sistema i daje dodatnu energiju, a i nivo energije će biti na višem stepenu, piše "Women's health mag".

Međutim, mnogi nutricionisti su jednoglasni u tome da pijenje soka od pomorandže bez ikakve druge hrane ili piće - nije zdravo. Sok od pomorandže ipak doprinosi nedostatku drugih hranljivih materija neophodnih za pravilno funkcionisanje organizma, poput unosa proteina, minerala, masti i drugih neophodnih vitamina.

Zato En preporučuje sok od pomorandže ali sve dok uz njega ubacujemo i neke druge nutritivne komponente, ali svakako ovo nije loša hrana.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kako da pravilno i brzo očistite voće

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje

Komentari

  • Jana

    11. septembar 2024. | 20:24

    Ova može da se pozdravi sa želucem,jetrom, pankreasom i crevima

    Podelite komentar