• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nutricionistkinja razbila uobičajeni mit o vodi: Kaže da treba da promenimo način kako smo je do sada pili

Vreme čitanja: oko 1 min.

Utiče i na apetit

  • 0
ručak jelo voda Foto: Pexels / Vincent Rivaud

Svi znamo da je važan redovan unos vode. Prema Svetskoj zdravtsvenoj organizaciji, odrasli treba da piju dovoljno vode tokom dana da njihov urin bude "bistre bledožute boje" - što sugeriše da bi šest do osam čaša tečnosti dnevno trebalo da bude dovoljno.

Ako se ne unosi dovoljno pića, može doći do dehidratacije - telo gubi više tečnosti nego što unosite. Ovo možda ne izgleda kao ozbiljan problem, ali može imati ozbiljne posledice. Međutim, nutricionista i farmaceutkinja Debora Grejson pozvala je Britance da prestanu da piju previše tečnosti uz obroke, čak i ako je to samo voda.

- Predlagano je da se unos vode, soka ili druge tečnosti uz obroke može smanjiti nivo želudačne kiseline i otežati varenje hrane. Ovo je zapravo mit, ali prisustvo tečnosti u stomaku sa hranom može da smanji količinu hrane koju možete da pojedete - “, objasnila je ona i dodala.

- Dakle, ako ste neko ko ima loš apetit, onda samo pijte gutljaje vode (ako je potrebno da pomognete sa simptomom suvih usta); može vam pomoći da jedete normalniju količinu hrane -  savetuje.

Debora preporučuje da eksperimentišete sa pićem i ne pijete tokom obroka kako biste videli koji vam najbolje odgovara. Takođe savetuje da ne jedete ručak za svojim stolom tokom posla ili večeru dok ste pogrbljeni na sofi, jer obe ove navike mogu izazvati neprijatne simptome kao što su sindrom iritabilnog creva, refluks kiseline i prejedanje.

(Ona.rs / Mirror.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Tipovi dijabetesa, insulinska rezistencija i pravilna ishrana

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje