• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ginekolog saopštio Hale Beri da ima "najgori slučaj herpesa ikada", a prava dijagnoza je bila sasvim drugačija

N. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Tako da me je moj ego ubedio da ću preskočiti tu celu stvar sa perimenopauzom. Zdrava sam, ali o Bože, bila sam tako needukovana o tome celo vreme"

  • 0
Halle Berry, Hali Beri Foto: Tanjug/AP

Hale Beri je rekla da ju je pogrešna dijagnoza herpesa pre otprilike tri godine navela da koristi svoju platformu da pomogne drugim ženama koje prolaze kroz menopauzu. Oskarovka (57) otkrila je stravično iskustvo koje je dovelo do pogrešne dijagnoze nakon „odličnog seksa“ sa svojim dečkom, muzičarem Van Hantom.

Zvezda "Monster's Ball" i "Catvoman" filmova opisala je ekstremni bol nakon snošaja.

- Imala sam sjajan seks. Probudila sam se ujutru, otišla u kupatilo, i pogodite šta? Osećala sam se kao da imam žilete u vagini. Otišla sam kod ginekologa, a on mi je rekao "imaš najgori slučaj herpesa koji sam ikada video" - govorila je glumica.

Njen doktor je, kako je rekla, uradio još testova i bio je ubeđen da ima polno prenosivu bolest. Ali su testovi bili negativni. Kasnije je shvatila da je bol koji je osećala rezultat suvoće vagine, simptom perimenopauze, što je faza kada menstruacija žene postaje neredovnija pre menopauze.

Prema Američkom koledžu akušera i ginekologa, količina estrogena koju proizvode jajnici počinje da varira u 30-im i 40-im godinama kod žena. Uobičajeni znak perimenopauze je promena u menstrualnom ciklusu, koji može postati duži nego obično, kraći ili potpuno preskočen.

Majka dvoje dece, holivudska diva je rekla da je njen lekar nije pripremio za tranziciju, koja počinje pri kraju reproduktivnih godina žene.

- Uspela sam da se skinem sa insulina i upravljam dijabetesom od svoje 20. godine. Tako da me je moj ego ubedio da ću preskočiti tu celu stvar sa perimenopauzom. Zdrava sam, ali o Bože, bila sam tako needukovana o tome celo vreme - rekla je diva, a prenosi "Latimes".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Aleksandra Simić o predstavi "Tvoje i moje"

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje