• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Uhvatio je ženu kako jede nešto "odvratno" i sada ne može da je gleda na isti način: Ovo nikad ne bi očekivali

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Možda je nekima grozno, ali je izuzetno zdravo i mnogi jedu ovo voće tako

  • 0
par, brak, svađa, zamerka, razmirice, zanovetanje Foto: Shutterstock

Svi imamo omiljene kombinacije nekih obroka i grickalica koje možda i ne bismo rado priznali u javnosti, ali kada je jedan muškarac uhvatio svoju ženu kako jede jednu hranu – ostao je zapanjen.

Naravno, svi znaju da je konzumiranje pet voća i povrća dnevno zdravo i da će vašu ishranu održavati uravnoteženom, ali supruga ovog muškarca se baš "potrudila" da unosi sve više i više ključnih hranljivih materija - da je on ostao šokiran sa onim što je video.

- Upravo sam uhvatio svoju ženu kako jede ceo kivi. Kožu u celini. Kao da je jabuka - napisao je ovaj muškarac užasnuto na Redditu: - Da li je neko video ovo ranije ili treba da se zabrinem?

kivi Foto: Freepik

Međutim, ispostavilo se da jedenje kore kivija zapravo uopšte nije čudno i da se u njoj zapravo nalazi mnomgo zdravstvenih prednosti.

- Kivi je ukusan, egzotičan i jedno od najzdravijih voća koje možete da jedete. Ali ono što možda niste znali je da možete da jedete i koru. U stvari, kora ima veću koncentraciju antioksidanata od meso u plodu kivija - ističu stručnajci iz "Holland & Barret", britanske najpoznatije prodavnice zdravih namirnica.

Postoji mnogo drugih prednosti jedenja ovog dlakavijeg dela voća, kao što su velike količine vitamina E koji mogu da imaju direktan uticaj na vašu kožu, a takođe su bogati i vlaknima.

Kada je u pitanju njegova priprema, ako niste ljubitelj dlakave teksture, preporučuje se da koristite čist peškir, četku za povrće ili kašiku da lagano sastružete "dlačice". A jednom kada ga očistite, možete da ga pojedete celog u jednom zalogaju ili alternativno, da ga isečete na kriške kao jabuku.

- Neka se jave svi koji jedu koru kivija - napisao je jedan korisnik ovog foruma, a drugi dodao: - Konačno sam našao svoje ljude.

Jedna žena je priznala da se i sama predomislila.

- Imala sam istu reakciju kada sam gledala svog partnera kako jede kivi, koru i sve ostalo. Ali on me je ubedio da probam, a kako nisam od onih koji će se kloniti izazova, pokušala sam! I sada jedem kožu kivija, isperem je, osušim i otarasim se dlačica!

Ostali komentari su uključivali: „Izvini druže, koža kivija je najbolja“, „Probaj ih isečene sa korom – koža je citrusna i predstavlja lep hrskavi kontrast mekom, slatkom voću“, i „Tamo su sva vlakna! "

(Ona.rs / Mirror)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Oljuštili smo kivi "tik tok metodom" - nećete verovati koliko je lako

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje