Ovako se hrani naša prelepa voditeljka: Pazi kada sebi da da oduška, zato na pragu 50. izgleda savršeno
Najpoznatije lice sa naših malih ekrana je svakako Aleksandra Jeftanović.
Ona sledeće godine puni 50, a svoj perfektni izgled duguje disciplini i izbalansiranoj ishrani, kojoj je novinarka godinama verna. U njenom domu jede se isključivo kuvana hrana puna povrća, tu je i voće, tek povremeno sebi i ukućanima voli da ugodi i spremi ili kupi poslasticu.
Ishrana Aleksandre Jeftanović strogo je regulisana. Takođe, voditeljka je vrlo aktivna u teretani, stoga nije čudo što svi hvale njen besprekoran izgled.
U njenom domu jede se isključivo kuvana hrana puna povrća, tu je i voće, tek povremeno sebi i ukućanima voli da ugodi i spremi ili kupi poslasticu.
Doručak joj je glavni obrok u toku dana i navodno se sastoji od ovsenih pahuljica, biljnog mleka, bobičastog voća ili, pak, integralnog hleba, avokada i jaja. Sve je zdravo i ukusno skuvano ili pripremljeno na maslinovom ulju sa himalajskom solju.
Kada Aleksandra ipak poželi da sebi da oduška, napravi mali iskorak i zanemari pravila, voli da u jutarnjim satima pojede amareti, italijnski kolač od badema i popije šolju crne kafe.
Uglavnom to čini ujutru dok ukućani još spavaju, te u miru degustira omiljeni kolač i napitak, u šta smo se uverili na "Instagramu".
Sa pratiocima je podelila i recept jednom prilikom, pa evo kako i vi možete da spremite vrlo ukusan, a zdrav slatkiš.
Sastojci koji su vam potrebni:
– jedno jaje
– kašičica ekstrakta badema
– 100 ml agavinog sirupa
– 130 g mlevenih badema (idealno prethodno blanširanih)
– prstohvat soli
Ovo je priprema:
Jaje izmešajte sa sirupom, ekstraktom i solju. Dodajte mlevene bademe i izmešajte ih da se svi sastojci ujednače.
Pokrijte prozirnom folijom i stavite u frižider na trideset minuta. Zatim, rernu uključite na 160 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje.
Ohlađeno testo vadite kašičicom i dlanovima kratko formirajte kuglice. Testo je jako lepljivo, posle svakog drugog-trećeg keksića operite ruke da lakše radite. Dobićete ukupno 24 keksića.
Pecite 25 minuta maksimalno u zagrejanoj rerni. Sa ovom minutažom dobićete keksiće koji će biti skoro potpuno hrskavi, osim u sredini gde će biti mekši.
Ako želite da budu mekši, skratite vreme pečenja za pet minuta. U oba slučaja će keksići tek izvađeni iz rerne biti mekani na dodir. Poslužite uz šoljicu dobre kafe i uživajte.
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.